1. Начало
  2. Добавки
  3. Maria Treben Сухи билки за шведска горчивка Мария Требен® - Maria Treben® Groβer Schwedenbitter, 180 g
Maria Treben

Maria Treben Сухи билки за шведска горчивка Мария Требен® - Maria Treben® Groβer Schwedenbitter, 180 g

  • Оказва благотворен ефект върху стомашно-чревния тракт, черния дроб и метаболитното здраве.

38.59 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.77 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Подобрете храносмилането си с помощта на древната комбинация от горчиви растения, популяризирана от австрийската билкарка Мария Требен! Със сместа от сухи билки Groβer Schwedenbitter, може сами да приготвите уникален диджестив за облекчаване на стомашните неразположения и стимулиране функцията на черния дроб и жлъчния мехур. Когато се приема преди или след хранене, горчивият тоник предотвратява дискомфорта и поддържа усещането за лекота, независимо от вида на храната.

Groβer Schwedenbitter допринася за:

  • намаляване образуването на газове и подуването на корема;
  • предотвратяване рефлукса на стомашния сок в хранопровода (стомашни киселини / гастроезофагеална рефлуксна болест);
  • стимулиране производството на храносмилателни ензими, жлъчка и солна киселина;
  • оптимизиране процеса на храносмилане и абсорбцията на ценни компоненти от диетата, особено на мастноразтворимите витамини A, D, E и K;
  • възстановяване естествения киселинен баланс в стомашно-чревния тракт;
  • успокояване на разстроения стомах, включително ако състоянието е провокирано от нервно напрежение и стрес;
  • нормализиране на изхождането при запек;
  • поддържане здравословни нива на кръвната захар;
  • балансирано производство на хормоните, чиито високи нива изострят апетита;
  • оптималното разграждане на мазнините и облекчаване работата на черния дроб;
  • активиране отделянето и свободния поток на жлъчния сок, който има важно значение за храносмилането и извеждането на токсините и излишния холестерол от тялото.

От векове насам горчивите растения се използват като лекарство за стомашно-чревния тракт. Употребата им е широко застъпена и в традиционната китайска медицина и Аюрведа, където са високо ценени като храносмилателни стимуланти, подобряващи здравето на червата.

Днес горчивите билки са все по-търсени – заради доказаната им способност да облекчават стомашния дискомфорт и безопасния им профил, те са предпочитан избор от различни възрастови групи.

Т. нар. шведска горчивка е европейска билкова формула с 400-годишна история на употреба. Тя набира огромна популярност през 80-те години на XX в., когато австрийската писателка и билкарка Мария Требен я популяризира чрез бестселъра си „Здраве от аптеката на Господ“.

Какво лекува шведската горчивка

Усещането за горчиво се осъществява посредством рецептори, разположени в цялото тяло. Щом вкусим горчиво, до мозъка достигат нервни сигнали, задействащи вагусния нерв, който от своя страна стимулира цялата храносмилателна система – от слюнчените жлези в устната кухина до стомаха, панкреаса, черния дроб и червата.

При вкусване на горчиво, T2R рецепторите в червата отделят хормони, забавящи преминаването на храната през стомашния тракт, което спомага за поддържане усещането за ситост за по-дълго време.

T2R рецепторите, разположени в стомаха, действат като стимулант на храносмилателния тракт – това означава, че малка доза горчивка преди хранене бързо активира производството на солна киселина, панкреатични ензими и жлъчка, благодарение на което разграждането и смилането на храната се подобрява, а стомашният дискомфорт бива предотвратен или елиминиран.

Горчивият вкус въздейства не само на храносмилането. T2R рецептори има също в горните дихателни пътища и в белите дробове, където предизвикват имунен отговор. Забележителен факт е, че рецепторите покриват сърдечната тъкан и кръвоносните съдове в цялото тяло, и вероятно повлияват дори кръвния поток (особено след нахранване)!

Горчивите вещества са полезни и при преддиабетно състояние и диабет – те стимулират производството на инсулин и подпомагат правилното му използване от тялото, благодарение на което кръвно-захарните нива се поддържат в норма.

Горчивите билки стимулират черния дроб да произвежда жлъчка, която играе важна роля за разграждане на мазнините и елиминиране на отпадните продукти и токсините. С помощта на шведската горчивка, вие може да поддържате оптималната функция на черния си дроб и да се радвате на добро общо здраве и красива кожа.

Специалната смес Groβer Schwedenbitter съдържа индийско орехче, тинтява, ревен, червен кантарион, блатен аир, карамфил, сена и други билки, предназначени за самостоятелно приготвяне на шведска горчивка по оригиналната рецепта на Мария Требен. Groβer Schwedenbitter е отлично допълнение към диетата, независимо дали страдате от стомашен дискомфорт, нарушена чернодробна функция, проблеми с жлъчния мехур или пък желаете да нормализирате теглото си.

Състав

Съставки: Индийско орехче, шушулки от сена, ревен, блатен аир, червен кантарион, корен от: ангелика, куркума, хвойна, жълта тинтява, териак; цвят от бъз, бутурак, анасон, карамфил, шафран.

Сухи билки, 180 g.

Начин на употреба

Приложение: Подпомага нормалното храносмилане, кръвообращение и имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Инструкции за приготвяне: Изсипете билковата смес в бутилка с широко гърло и съвместимост от 2 литра. добавя се 1.4 литра 38% водка или плодова ракия. Оставя се на топло място за 14 дни. Веднъж дневно разклащайте и прецедете преди употреба.

Съхранение: На стайна температура, далеч от пряка слънчева светлина. На място, недостъпно за деца.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.