1. Начало
  2. Добавки
  3. Nature’s Way Пробиотик за жени - Fortify Optima Women’s Probiotic, 50 млрд. активни пробиотици, 30 капсули
Nature's Way

Nature’s Way Пробиотик за жени - Fortify Optima Women’s Probiotic, 50 млрд. активни пробиотици, 30 капсули

  • За по-добро женско здраве: превенция и незабавна грижа при цистит, бактериална вагиноза, проблеми със стомаха и червата.

113.68 лв.

+

Закупувайки, добавяте 2.27 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Фортифай™ Optima® Пробиотик за Жени с 50 млрд. активни пробиотици е ефективна и навременна грижа за здравето на нежния пол. Тази иновативна формула с 3 щама жизнеспособни бактерии лактобацили и 4 щама бифидобактерии Nature’s Way създава специално за таргетирано действие при едни от най-честите проблеми на женското здраве.

От какво най-често страдат жените? Вагинални инфекции, цистит, проблеми с храносмилателната система като запек, диария, колики, газове, подуване… Списъкът, за съжаление, е доста дълъг и едва ли има представителка на нежния пол, която не се е сблъсквала с подобни състояния в определен период от живота си. Всички те се свързват с понижен имунитет и неспособност на тялото да изгради защитна бариера срещу навлизането на болестотворни патогени.

Здравата чревна микрофлора – ключ към защита от инфекции

Небалансираното хранене с диета, лишена от фибри, ферментирали продукти, приемът на агресивни антибиотици, естественото стареене водят до преобладаване на "лошите" бактерии в червата над "добрите". Този дисбаланс на полезни и вредни бактерии се нарича дисбиоза. С намаляването на броя на полезните бактерии в червата, имунната система престава да получава необходимата подкрепа. Затова и все повече жени търсят комплексна грижа за тялото си, а се оказва, че ключът към нея се крие в здравия чревен микробиом, свързан с:

  • Възстановяване на естествения баланс в червата.
  • Нормализиране на баланса между „добрите“ и „лошите“ бактерии.
  • Подобряване на защитната функция на чревния епител и естествената му бариерна функция чрез предотвратяване на достъпа на потенциално опасани микроорганизми до системната микроциркулация.

Превенция и своевременна грижа – кога се препоръчва прием на пробиотици:

  • Инфекции на женската полова система – на първо място при гинекологичните заболявания – 60 %. Бактериалната вагиноза се изявява при дисбаланс на микрофлората на влагалището – понижаване на нивото на лактобактериите и размножаване на патогени като микоплазма, бактероиди и др. Появява се влагалищен секрет, парене, сърбеж, силно дразнене, неприятна миризма. Вагинитът е следствие на бактериалната вагиноза, а при кандидоза се открива наличие на гъбички Candida. Размножаването на Candida се получава и след прием на антибиотици. Гъбичните влагалищни инфекции реагират много добре на добавки, съдържащи бифидобактерии.
  • Цистит – една от най-често срещаните инфекции на уринарния тракт. Инфекциите на пикочния мехур се срещат по-често при жените, заради по-късия пикочен канал, която позволява по-бързо навлизане на вредните микроорганизми. В 90 % от случаите патогените навлизат в отделителната система именно през пикочния канал. Обикновено те естествено обитават колона и са част от местната микрофлора. Попадайки в уретрата и придвижвайки се до пикочния канал и бъбреците, могат да причинят тежки инфекции.
  • При проблеми на стомашно-чревния тракт, следствие действието на болестотворни бактерии, причинители на колит, диария, подуване, газове, болки, синдром на раздразнените черва. Приемът на допълнителен пробиотик е особено ефективен при запек – подобрява чревната перисталтика и улеснява изхождането.
  • За намаляване на вредните ефекти от прием на антибиотици, които разрушават нормалната чревна флора.
  • За ускоряване на метаболитните процеси - така усвояването на хранителни вещества става по ефективно, което води до загуба на тегло. Липогенните пътища се активират и се намалява складирането на мазнини.
  • За активна детоксикация и подпомагане изхвърлянето на вредните продукти от метаболизма.
  • За подобрено усвояване на витамини, минерали, синтезиране на витамин К, биотин, улесняване абсорбцията на важни нутриенти.

Предимства на продукта

  • Фортифай™ Optima® Пробиотик за Жени съдържа бактериални щамове, които са предназначени специално за женското здраве.
  • Действа ефективно, защото съдържа 7 щама, 50 милиарда активни бактерии, жизнеспособни микроорганизми.
  • Капсулата действа със забавено освобождаване е устойчива на стомашни киселини. Това гарантира, че пробиотиците се доставят непокътнати до долната част на храносмилателния тракт.
  • Помага и е ефективен само с прием на 1 капсула дневно.
  • Не съдържа ГМО, сертифициран без глутен и съвместим с ДНК.
  • До отварянето на продукта специалната опаковка съхранява жизнеността на бактериите и полезното им действие. След отваряне на продукта съхранявайте в хладилник.

Действие на основните щамове

Лактобацили (29 млрд. CFU*)

Лактобацилите са едни от най-важните млечно-кисели бактерии. Терапевтичният им ефект се дължи на антагонистичното действие срещу патогенни микроорганизми, включително стафилококи, ентеропатогенни Escherichia coli, Proteus, Shigella. Те подобряват метаболитните процеси, предотвратяват чревни заболявания, повишават имунитета.

Този род бактерии може да преобразува глюкозата и други въглехидрати в млечна киселина като страничен продукт от своя метаболизъм. Подобна кисела среда инхибира растежа и размножаването на патогените.

Lactobacillus е един от приятелските микроби, присъстващи в човешките черва и устната кухина, както и във влагалището на жените.

Основната функция на този род бактерии е да разграждат фибрите и да помагат при смилането на сложните въглехидрати. Той също така помага за запазване на здравето на червата чрез балансиране на флората на храносмилателната система. Небалансираното присъствие (по-малко или повече) на лактобацилус бактерии може да разруши здравето на храносмилането и червата, което води до инфекции.

  • Lactobacillus acidophilus La-14®

Lactobacillus Acidophilus La-14 е щам на млечнокисела бактерия, който присъства в много ферментирали храни. Това е един от най-важните пробиотични щамове, който е особено устойчив на оцеляване в стомашните киселини и жлъчни соли. Жизненоважен е за общото здраве на организма, като подобрява състоянието на червата и намалява нивото на възпалителни състояния. Тъй като се прикрепва добре към стените на чревния тракт, остава за дълго време там и това повишава неговата ефикасност. Може да помогне за управлението на чревната имунна система и да предотврати навлизането на вредни бактерии в червата. Изследванията показват, че Lactobacillus Acidophilus La-14 е много ефективен за предотвратяване на Salmonella typhimurium (причината за хранително отравяне) и Staphylococcus aureus (който причинява повечето стафилококови инфекции). Друга важна функция на Lactobacillus Acidophilus La-14 са неговите оксалат-разграждащи свойства, което е от полза при проблеми с бъбреците. Също така е доказано, че Lactobacillus Acidophilus La-14 помага на тялото да се възстанови от диария, свързана с антибиотици, като регулира дисбаланса на пробиотиците в тялото, причинен от този проблем.

  • Lactobacillus acidophilus NCFM®

Lactobacillus acidophilus NCFM® е пробиотик, който помага за подобряване на имунната функция – определяща е ролята му при грип и настинка, храносмилането, свързаните с антибиотици чревни нарушения и симптомите на синдрома на раздразненото черво (IBS). Стимулира чревната перисталтика и улеснява дефекацията. Действа като аналгетик и помага за облекчаване на симптомите на болка и дискомфорт, типични за страдащите от раздразнено черво. Намалява усещането за подуване и стомашните болки и спазми. Помага при диария, която може да бъде предизвикана от различни причини, включително бактериална инфекция, вирусна инфекция или синдром на раздразненото черво.

  • Lactobacillus gasseri Lg-36TM

International Journal of Medical Reviews посочва, че Lactobacillus gasseri е вид бактерия, която се среща естествено в човешкото тяло, особено в пикочните и храносмилателните пътища.

Когато се използва самостоятелно или заедно с други пробиотици, L.gasseri е изследван като мощен пробиотик, който помага на тялото да потиска вредните бактерии и по този начин може да помогне за подобряване на храносмилането и имунната функция.

L. gasseri и други щамове Lactobacillus показват, че могат да помогнат при гъбички и вредни бактерии. Преглед от 2011 г. на проучвания, публикувани в медицинското списание Ulcers, съобщава, че L. gasseri има противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат полезни за дебелото черво.

Бифидобактерии ( 21 млрд. CFU*)

Бифидобактериите са вид грам-положителни анаеробни бактерии. Те живеят и се размножават в червата на човека заедно с други видове микроорганизми без участието на кислород. Ако човек е напълно здрав, тогава те заемат водеща позиция. Намаленото съдържание на бифидобактерии провокира дисбиоза (дисбактериоза). Тя се проявява с нарушение на стомашно-чревния тракт и е необходимо червата да се заселят допълнително с полезни микроорганизми.

Защо хората се нуждаят от живи бифидобактерии?

Те предотвратяват навлизането на патогенни микроорганизми в тялото. Техните отпадъчни продукти играят ролята на антибактериални агенти, не позволяват на патогенните бактерии да се размножават и растат.

Втората важна функция, изпълнявана от бактериите (бифидобактериите), е синтезът на витамини. Те произвеждат витамини от група В, както и витамин К. Полезните бифидобактерии разграждат храните до ензими.

Служат за подобряване на перисталтиката, нормализиране на работата на червата и дефекацията.

Бифидо и лактобацилите произвеждат органични киселини. Те потискат процесите на ферментация и гниене в червата, осигуряват правилното им функциониране.

  • Bifidobacterium lactis Bl-04®

Bifidobacterium lactis Bl-04 е бактериален щам, който обикновено се среща в червата на здрави хора, а също и в определени храни. Тази анаеробна пръчковидна бактерия е била обект на различни изследвания през последните години. Експертите смятат, че този щам има голям потенциал по отношение на подобряване на имунната функция, регулиране на стомашно-чревните процеси, намаляване на страничните ефекти на антибиотиците.

Проучванията показват, че Bifidobacterium lactis Bl-04 е щам, силно устойчив на стомашна киселина и прилепва към стените на чревния тракт. Защо това е важно? Изследванията показват, че способността на пробиотиците да се придържат към чревния тракт може да удължи времето, през което те могат да живеят в червата. Освен това ги поставя в близък контакт с чревните имунни клетки. Това позволява по-добър шанс за регулиране на имунния отговор на организма.

  • Bifidobacterium lactis Bi-07®

B lactis Bi-07™ е изследван самостоятелно и често заедно с щамовете NCFM®, Bl-04® и Lpc-37™ като част от пробиотични смеси за подобряване на храносмилането. Също така е клинично изследван в комбинация с NCFM® за стимулиране на имунитета. Обширни in vitro и in vivo проучвания подкрепят подобряващите здравето пробиотични свойства на B. lactis Bi-07™. Щамът е публикуван в повече от 80 научни публикации и в 32 клинични изпитвания, които се простират от малки деца (7-месечна възраст) до застаряващо население (70-годишна възраст). Bi-07™ има дълга история на безопасна употреба, устойчив е и оцелява в чревната среда, има силна адхезия към чревните клетъчни линии.

  • Bifidobacterium Bi-26TM

Bifidobacterium Bi-26TM е известна още като Bifidobacterium infantis; Bi-26, тъй като първоначално е била изолирана във фецеса на кърмачета. Това е грам-положителна, хетероферментативна, анаеробна бактерия с отличителен бифид. При хората се намира в стомашно-чревния тракт от раждането до старостта. Има благоприятен ефект за лечение и превенция на имуно-свързани заболявания, включително свързани с червата и системни състояния.

  • Bifidobacterium lactis/ bifidum Bb-02TM

Bifidobacterium lactis е най-проучваният и клинично изследван вид Bifidobacterium. Този необикновен пробиотик, който се съдържа във ферментирали млечни храни като кисело мляко, сирене, извара, прави истински чудеса с човешката микробиота.

Той присъства в огромни количества в човешките черва и има някои впечатляващи способности да подхранва и поддържа имунната функция и здравето на храносмилането. Положителните му въздействия също благоприятстват кожата и дихателната система.

В червата Bifidobacterium lactis оптимизира храненето, като подпомага усвояването на различни витамини и минерали. Способен да произвежда киселини, пероксиди и бактериоцини, Bifidobacterium lactis има впечатляващ арсенал от „оръжия“, които да хвърли срещу патогените в колона. Тези способности обясняват защо този пробиотик е известен с това, че подобрява храносмилането, включително помага при диария, запек, диария, свързана с антибиотици, както и при други гастро-интестинални нарушения.

Състав

Съставки:
Fortify ™ Оптима®

патентована пробиотична смес, осигуряваща 50 млрд. CFU*


Лактобацили (29 млрд. CFU*)

Lactobacillus acidophilus La-14®

Lactobacillus acidophilus NCFM®

Lactobacillus gasseri Lg-36™

Бифидобактерии ( 21 млрд. CFU*)

Bifidobacterium lactis Bl-04®

Bifidobacterium lactis Bi-07®

Bifidobacterium Bi-26™

Bifidobacterium lactis/ bifidum Bb-02™

В 1 капс.:340 mg Дн. доза:340 mg

*CFU жизненоспособни бактерии.

Целулоза, растителна капсула (хипромелоза, гума гелан), магнезиев стеарат, силициев диоксид.

Не съдържа: Изкуствени оцветители, глутен, млечни продукти.

Хранителна добавка, 30 V капсули, със забавено освобождаване

Нето тегло: 21 g

Начин на употреба

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система и стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система при жените.

Забележка: При бременност , кърмене или прием на други медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза, освен ако не е препоръчано от лекар.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула дневно

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца при температура до 23° C.

За да се гарантира посоченото количество на жизненоспособни бактерии към момента на употреба, след отваряне съхранявайте в хладилник.

Годност и партида: Маркирани на опаковката