Mattisson Healthstyle Имунитет - Черен чесън ABG10+, 250 mg х 60 капсули
- Притежава висока антиоксидантната стойност и имуностимулираща роля.
48.70 лв.
Закупувайки, добавяте 0.97 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Черен чесън ABG10+ Mayttisson е продукт на капсули, базиран на ферментирал чесън
Ферментацията осигурява по-пълно усвояване на активните съставки и отстранява нежеланите последствия, като лош дъх. Освен висока антиоксидантната стойност и имуностимулираща роля, черният чесън подпомага работата на сърдечно-съдовата система и има благоприятен ефект при диабет и инсулинова резистентност.
Полезните ефекти на черния чесън за здравето:
-
Мощен антиоксидант, който противодейства на свободните радикали.
-
Подкрепя имунната система, повишава естествените защитни сили срещу вируси и бактерии.
-
Отличава се с противовъзпалителни и антибактериални свойства.
-
Спомага за регулиране нивата на кръвната захар , холестерола и триглицеридите.
-
Намалява риск от сърдечно-съдови заболявания
-
Подпомага мозъчната дейност и когнитивните функции.
-
Подобрява работата на черния дроб.
-
Подходящ за интегриране към основната терапия при диабет, инсулинова резистентност и онкологични заболявания.
Предимства и действие на Черен чесън ABG10+® Mayttisson
Чесънът (Allium sativum), наричан още чеснов лук, е многогодишен зеленчук от семейство Лукови, род Лук. Той не се среща в диво състояние и се смята, че е получен в резултат на културна селекция. Чесънът е източник на витамини С, Е, К и витамини от група В, както и на минерали (калций, фосфор, калий, натрий, селен и др.).
Черният чесън ABG10+® е отлежал черен чесън, ферментирал при температура от 60 градуса. По време на този процес захарите и аминокиселините взаимодействат помежду си, за да образуват меланоид – вещество, което му придава черен цвят. Ферментацията всъщност е вид карамелизиране, променящо вкуса към сладък. След това скилидките се изсушават и се смилат на прах, който се поставя във вегетарианска капсула. Черният чесън няма остатъчна миризма и не причинява лош дъх.
-
Черният чесън като антиоксидант
Най-голямото предимство на ферментиралия черния чесън е по-високата му антиоксидантната стойност. Той е изключително богат на антиоксиданти съединения (полифеноли, флавоноиди, тетрахидро-β-карболинови производни и органо-серни съединения, включително S-алилцистеин). Благодарение на това той участва активно в борбата със свободните радикали и предпазва клетките от оксидативен стрес и увреждания.
-
Влияние на черния чесън при диабет и инсулинова резистентност
Черният чесън, интегриран към терапията при диабет, има благоприятен ефект за регулиране нивата на кръвната захар. Той действа положително и при преддиабетно състояние (инсулинова резистентност).
-
Черният чесън допринася за регулиране на холестерола и подпомага сърдечно-съдовата система
Черният чесън съдържа S-алил-Л-Цистеин, който спомага за поддържане на оптимални стойност на добрия (HDL) и намаляване на лошия (LDL) холестерол. Също така има разреждащо кръвта действие и се препоръчва в ролята на превантивно средство срещу образуване на тромби.
-
Превенция при онкологични заболявания
Черният чесън може да повлияе потискащо на клетки с анормален растеж.
Състав
Съставки:Черен чесън
AGB10+®, екстракт 10:1 (грудка) /Аllium sativum/
В 1 капс.:250 mg Дн. доза:500 mg
Хранителна добавка, 60 капсули
Начин на употреба
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и поддържане нормални нива на холестерол и триглицериди.Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.
Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 капсула 1-2 пъти дневно.
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.