1. Начало
  2. Добавки
  3. Mattisson Healthstyle Хормонален баланс - Мака (Червена, Жълта и Черна Мака) Био, 300 g
Mattisson Healthstyle

Mattisson Healthstyle Хормонален баланс - Мака (Червена, Жълта и Черна Мака) Био, 300 g

  • Нормализира хормоните по естествен начин.

34.32 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.69 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Мака е кореноплоден зеленчук от Андите в Перу и единственото ядливо растение, което вирее на тази надморска височина (3000-4500 метра). Мака е известна още като „женшенът на Андите“ и „храна за настроение“

Използвана е от инките и е смятана за деликатес, поради сладкия си карамелен вкус. Мака е адаптоген. Адаптогените са растения, които помагат на тялото да се възстановява и адаптира към стресови ситуации и сурови природни условия. Корените на Мака имат характерна форма на грудки, напомнящи на луковици чесън. Бяло-жълтите грудки са невероятно плътни и сочни. Зеленчукът Мака съществува в 3 разновидности с различен цвят, като продуктът на Mattisson е смес от тях в следното съотношение: 40% червена Мака (Lepidium meyenii) 40% жълта Мака (Lepidium meyenii) и 20% черна Мака (Lepidium meyenii).

Черната Мака е най-редкият и мощен корен от мака, който се обработва абсолютно чист. Богат е на макамиди, минерали и витамини. Черната мака има най-високото съдържание на калий, в сравнение с останалите сортове.

Червената Мака е най-хранителният вид с най-много активни вещества. Съдържа протеини, желязо, цинк, магнезий, калий и други минерали, както и много витамини: B1, B2, B3 и C.

Жълтата Мака е най-популярната и предпочитана, заради естественото си богатство на минерали и витамини.

Високата концентрация и внимателната обработка, с която от грудките се получава Мака на прах са важни за ефективността на продукта. Производственият процес гарантира отлично качество на органичните суровини и запазване на ценните съставки от корените

Употреба

Корените на растенията Мака имат сладък вкус и се приготвят по различни начини. Маката под формата на прах може да се пече като всяко друго брашно. Хранителната ѝ стойност е подобна на тази на пшеницата, царевицата или ориза, но има един плюс: Маката съдържа повече желязо и калций, отколкото картофите, например. От Мака може да се приготви сладък качамак по традиционния начин или гъста супа със зеленчуци. Мака може да се добави към смути, чай, мляко, кафе или друга напитка. Мака се комбинира добре с какаови продукти и е подходяща съставка за пралини с шоколад и ядки.

Състав

Хранителни стойности:
Енергия

дн. доза (6 g)84 kJ/20.1 kCal NRV*%**
Мазнини дн. доза (6 g)0.1 g NRV*%**
Наситени мазнини дн. доза (6 g)0 g NRV*%**
Въглехидрати дн. доза (6 g)4.2 g NRV*%**
Захари дн. доза (6 g)1.6 g NRV*%**
Протеини дн. доза (6 g)0.8 g NRV*% **
Фибри дн. доза (6 g)0.8 g NRV*%**
Сол дн. доза (6 g) 0.003 mg NRV*%**
Йод

дн. доза (6 g)0.03 mg NRV*%21%
Мед

дн. доза (6 g)0.36 mg NRV*%36%
Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 300

*хранителни референтни стойности; ** не се следи

Начин на употреба

Приложение: Допринася за поддържане нормалното състояние на хормоналния баланс.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръки за употреба: 1-3 пъти дневно по 1-2 лъжички (3g) за употреба в мюсли, кисело мляко или плодова напитка.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.