1. Начало
  2. Добавки
  3. Mattisson Healthstyle Био палмова захар Аренга, 450 g
Mattisson Healthstyle

Mattisson Healthstyle Био палмова захар Аренга, 450 g

  • Естествен подсладител с вкус на карамел, с нисък гликемичен индекс. 100% натурален продукт.

22.84 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.46 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Алтернатива на обикновената и кафявата захар. Естествен подсладител с вкус на карамел, с нисък гликемичен индекс. 100% натурален продукт

Палмовата захар се произвежда чрез дехидратиране на палмовия сок. На върха, където цъфти палмата, се прави прорез, от който бавно изтича сок. Сокът от дървото се нагрява, докато се получи гъст сироп, след което този сладък нектар се редуцира допълнително до кристали. Захарта е нерафинирана, защото претърпява минимална обработка, при която не се използват химикали и това я превръща в натурален, естествен продукт.

Според изследвания, палмовата захар показва потенциал като активен компонент за управление на кръвната захар, тъй като съдържа по- малко глюкоза и има нисък гликемичен индекс.

Палмовата захар изобилства от различни хранителни вещества, като калий, калций, цинк и желязо, други съединения и фибри, а консумирането ѝ може да има следните ползи за здравето:

  • Подобряване на храносмилателния процес и пречистване на организма
  • Поддържане на здравословни нива на кръвната захар
  • Упражняване на значителни метаболитни ефекти
  • Осигуряване на ефективна антиоксидантна защита
  • Предотвратяване на преждевременното стареене
  • Намаляване на умората и повишаване на енергията

Mattisson Arenga Palm Sugar е 100% натурален продукт с органично качество, който се добива от Азия. Захарта има лек карамелен вкус и е с по- малка сладост от останалите видове захар.

Основното предимство на палмовата захар е ниският ѝ гликемиен индекс (GI) - между 30-35. Именно с тази ключва разлика превъзхожда бялата и тръстиковата захар.

Палмовата захар Аренга съдържа диетични фибри, които ефективно повлияват функцията на стомашно- храносмилателната система. Инулинът в състава ѝ е ферментиращо пребиотично влакно, което благоприятства чревните бактерии и насърчава гладкото храносмилане.

Калорийната стойност и ниският гликемичен индекс в палмовата захар са много подходящи за ефективно и по- здравословно поддържане на телесното тегло. Палмовата захар Аренга може да бъде чудесен алтернативен подсладител за диета.

Фитонутриенти, биоактивни съединения, като полифеноли, флавоноиди и антоцианидин в хранителният профил на палмовата захар определят и нейният висок антиоксидантен потенциал. Богата е на витамини от група В, особено на инозитол, който е необходим за образуването на здрави клетки, както и на тиамин, рибофлавин, фолиева киселина и холин.

Като източник на въглехидрати палмовата може да бъде от полза за спортисти, които се нуждаят от допълнителна енергия.

Състав

Хранителни стойности: В 100 g :
Енергия 1641 kJ/392 kCal
Мазнини 0.3 g
Наситени мазнини 0.2 g
Въглехидрати 93 g
Захари 89 g
Протеини 2.5 g
Сол 0.14 g
Съставки: 100% палмова захар.

Подходящо за вегани.

Нето тегло: 450 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Използва се като заместител на захар и други подсладители. Придава приятен сладък вкус на смутита, кисело мляко, закуска, напитки, сладолед, десерти.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.