Manuka Doctor Ябълков оцет + мед от манука (300 MGO) - Apple Cider Vinegar with Manuka Honey (300 MGO), 500 ml
- За прочистване на тялото от токсини, силен имунитет и здравословно отслабване.
48.08 лв.
Закупувайки, добавяте 0.96 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Много хора са убедени в абсолютните ползи, които ябълковият оцет осигурява на организма им. Ролята му за подобряване на храносмилането, намаляване на риска от затлъстяване и по-ефективно отслабване, за изчистване на тялото от натрупани токсини и не на последно място – осигуряване на силна имунна защита, са безспорно оценени и от медицинските специалисти, и от диетолози. Какво се случва обаче, когато към ябълковия оцет добавим вкусен мед от манука, един от най-добрите пчелни продукти в света, отличаващ се от всички останали видове мед с мощната си антибактериална защита? Отговорът е – вкусна инфузия със сладко-кисел вкус, отличен стимулатор на организма и прекрасно допълнение към салати и дресинги.
Apple Cider Vinegar with Manuka Honey 300 MGO на Manuka Doctor е уникален природен продукт, който ще донесе безспорни ползи за здравето ви. Независимо дали ще започнете деня си с него, разтворен в чаша топла или студена вода, ще създадете свой собствен тоник, добавяйки към него канела, корен от джинджифил или лимон, ще го включите в състава на смутито си в блендера, това е продукт, в който ще се влюбите от първа лъжичка.
Какво съдържа
-
Мед от манука от Нова Зеландия
Отличава се с високо съдържание на метилглиоксал, накратко MGO, естествено срещано съединение в меда от манука. То се извлича от DHA (дихидроксиацетон), който присъства в нектара на храста. Медът от манука е широко известен със своите специални антимикробни свойства и действието си на природен антибиотик.
-
Ябълков оцет
В продукта е използван най-добрият италиански нефилтриран органичен ябълков оцет с лека киселинност и всички сурови ензими на майката (оцетната гъба) - нишки от протеини, ензими и приятелски настроени бактерии, които придават на продукта мътен вид. Подобно на други ферментирали храни като киселото мляко, суровият нефилтриран ябълков оцет може да се счита за пробиотик, тъй като съдържа „добри“ бактерии, които помагат за поддържането на здрав микробиом на червата. Ябълковият оцет е особено полезен и тъй като ябълките съдържат пектин, за който е доказано, че подпомага храносмилането.
За какво помага
- Стимулира имунитета и увеличава съпротивата на тялото срещу вирусни и бактериални атаки.
- Предпазва от грип и настинка. Понижава температурата по естествен начин.
- Намалява риска от инфекции.
- Стимулира изгарянето на мазнини и помага за по-бързо отслабване.
- Улеснява преработката на храната и усвояването на постъпилите хранителни вещества.
- Ускорява метаболизма.
- Увеличава издръжливостта.
- Осигурява повече енергия.
- Подобрява храносмилането като неутрализира симптоми като запек, метеоризъм, болки в стомаха.
- Повишава нивото на „добрите“ бактерии в червата и подобрява чревната флора. Кара ни да се чувстваме сити по-дълго време.
- Съдейства за по-ефективното очистване на червата.
- Пречиства кръвта и засилва кръвообращението.
- Помага при белодробни проблеми, включително астма, бронхит и кашлица.
- Осигурява детоксикация на организма от натрупани шлаки и токсини.
- Контролира диабета като регулира нивата на кръвната захар.
- Намалява холестерола и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
- Осигурява добро състояние на костите и може да служи за превенция срещу остеопороза.
- Предпазва от невродегенеративни състояния като болест на Алцхаймер и деменция.
- Активира мозъка и бодърстването.
- Подобрява състоянието на кожата чрез елиминиране на бактериите, отговорни за възпалението й.
Действие на основните съставки
-
Ябълков оцет
Ябълковият оцет от векове се използва в народната медицина като лечебно средство, а също и намира широко приложение в готвенето.
Проучванията показват, че той притежава силни антимикробни и антиоксидантни свойства и може да помогне за загуба на тегло, понижаване на кръвната захар, подобряване на холестерола и симптомите на диабет.
-
Подпомага загубата на тегло
Ябълковият оцет е едно от най-популярните решения за отслабване и влиза в състава на много хранителни добавки за намаляване на теглото. Активното му действие се свързва с ефекта на оцетната киселина, която може да инхибира отлагането на мазнини и да повиши метаболизма - две ключови ползи за здравето и разделянето с излишни килограми.
-
Намалява нивата на кръвната захар
Редица изследвания сочат, че пиенето на ябълков оцет преди лягане или преди хранене има големи ползи за намаляване нивата на кръвната захар.
Едно проучване заключава, че основната активна съставка на продукта, оцетната киселина, може да намали нивата на кръвната захар при здрави възрастни след консумация на храна, богата на въглехидрати (тогава обикновено се повишават нивата на кръвната захар).
Една от най-убедителните ползи за здравето на ябълковия оцет е, че може да помогне при диабет. Диабет тип 2 се причинява от високо ниво на кръвна захар, причинено от инсулинова резистентност.
Малко проучване върху пациенти с диабет стига до заключението, че приемането на две супени лъжици ябълков оцет преди лягане може да подобри нивата на инсулина и инсулиновата функция, което е голяма полза за тези, които имат диабет тип 2.
-
Понижава холестерола
Подобряването на нивата на холестерола и триглицеридите е отлично решение за всяко здраве. Проучване от 2018 г. на Journal of Functional Foods показва резултати, свързани с по-нисък холестерол при прием на ябълков оцет, като хората в изследването също са забелязали повече загуба на тегло от тези, които са приемали плацебо.
-
Подобрява чревната флора
По време на процеса на ферментация ябълковият оцет създава някои пробиотични организми като лактобацили, които играят важна роля за човешкото здраве, особено за червата. Те произвеждат млечна киселина, която действа като бариера за бактериите и инхибира растежа им, предотвратявайки бактериални инфекции и други свързани заболявания.
Друг начин, по който ябълковият оцет подобрява здравето на червата, е чрез пробиотика пектин. Отново, пектинът действа като бариера срещу различни видове бактерии и осигурява добра чревна флора.
- Антиоксидантна защита
Полифенолите са антиоксиданти, открити в ябълковия оцет, за които е известно, че се борят със свободните радикали в тялото, причина за сърдечно-съдови и други увреждания. Ябълковият оцет е богат и на калий, който също е страхотен антиоксидант.
-
Помага за контролиране на апетита
Много решения за отслабване имат ключовата функция да контролират апетита. Ябълковият оцет може да помогне за това. Той ще ви съдейства да се чувствате по-дълго време сити, тъй като намалява нивата на кръвната захар след хранене. Скокът в нивата на кръвната захар след хранене обикновено води до пристъп на глад и допълнителен прием на калории.
-
Унищожава микробите
Ябълковият оцет е бил използван от векове като антибактериално средство. Още Хипократ, бащата на съвременната медицина, го е прилагал за почистване на рани преди повече от 2000 години. Традиционно помага и при лечение на гъбички по ноктите.
Ябълковият оцет се използва като формула за почистване на повърхности, тъй като инхибира бактериите, както и като хранителен консервант. Проучванията показват, че предотвратява разпространението и растежа на E.coli в храните.
-
Ползи от ябълковия оцет върху лицето
Често срещани състояния като суха кожа, акне и екзема могат да се лекуват с ябълков оцет. Тъй като кожата е естествено кисела, нивото на pH се балансира при нанасяне на продукта и той действа като бариера за кожата.
Ябълковият оцет има и антибактериални свойства, които могат да убият бактериите и да предотвратят по-нататъшни кожни заболявания.
-
Мед от манука
Медът от манука е уникален вид мед, който се произвежда само в Нова Зеландия от европейски медоносни пчели, които опрашват храста Манука (Leptospermum scoparium). Има богат, земен вкус и е естествено сладък, плюс това е пълен с полезни съединения, включително метилглиоксал (MGO), за който е доказано, че има антибактериална активност.
Това, което прави меда Манука уникален и толкова ценен, е неговият хранителен профил. Той е богат източник на витамини, ензими и антиоксиданти като фенолни съединения. В състава на този вид мед се откриват: захароза и глюкоза; съединения като метилглиоксал (MGO) и водороден пероксид; ензими като диастаза, инвертази, глюкоза оксидаза; аминокиселини, „градивните елементи“ на протеина; витамини от група В (В6, тиамин, ниацин, рибофлавин, пантотенова киселина); органични киселини; следи от минерали и електролити като калций, калий, фолиева киселина, фосфор и други; флавоноиди и полифеноли; алкалоиди и гликозиди; летливи съединения.
Според проучвания някои видове от този новозеландски мед са особено богати на водороден прекис, метилглиоксал (MGO) и дихидроксиацетон. Доказано е, че комбинацията от тези съединения действа като естествен антибактериален агент, потенциално включително срещу определени бактерии, които са резистентни към антибиотици.
Ползи за здравето
-
Може да помогне за облекчаване на възпалено гърло
Някои изследвания показват, че медът от манука може да стимулира имунните клетки и производството на цитокини, като потенциално повишава имунитета срещу определени патогени и заболявания. Според проучване, медът от манука спира растежа на стрептококовата бактерия, причиняваща възпалено гърло.
-
Подпомага здравето на храносмилателната система (Помага при SIBO, ниска стомашна киселина и киселинен рефлукс)
Бактериалният свръхрастеж на тънките черва (SIBO), ниската стомашна киселина и киселинен рефлукс вървят ръка за ръка. Поради естествените антибиотични и антибактериални свойства, открити в меда от манука, той е чудесно лекарство за всякакви храносмилателни разстройства, свързани с бактерии. Всъщност в скорошно проучване беше установено, че една опасна бактерия, свързана и с трите състояния, Clostridium difficile, е доста податлива на бактерицидните ефекти на меда от манука. По този начин приемът му може да бъде много полезен за намаляване на киселинния рефлукс и балансиране на храносмилателната система.
-
Насърчава здравето на кожата
Въпреки че има малко клинични проучвания в подкрепа на твърденията, че суровият мед лекува акне, ако вземем предвид неговите антимикробни и лечебни свойства, може да предположим, че помага при различни кожни заболявания.
Един преглед, фокусиран върху ефектите на медът от манука Manuka при лечението на атопичен дерматит установил, че той „е потенциално ефективен при лечението на AD лезии въз основа както на клинични, така и на клетъчни проучвания чрез различни механизми на действие“. Пчелният продукт се използва широко и като лечение на милиуми - намалява подутините и признаците на възпаление. Редица проучвания показват, че Манука може да подпомогне заздравяването на рани.
-
Може да помогне за лечение на инфекции
Изследователите са открили, че медът от манука може да предпази тялото от пролиферацията на разрушителни бактерии, тъй като естествено проявява антимикробна активност срещу спектър от микроби, включително тези с резистентност към множество лекарства. Антибактериалните му ефекти изглежда се дължат на ниското pH на меда, способността да дехидратира бактериите поради наличието на MGO и фитохимичното му съдържание.
Медът от манука може дори да понижи регулирането на най-мощните гени на MRSA бактерията (устойчив на метицилин Staphylococcus aureus), считан за „супербактерия“, към която са резистентни често използвани антибиотици.
Състав
Съставки: Ябълков оцет Органик (суров, нефилтриран, непастьоризиран) (5% киселинност) 70%, Новозеландски мед от Манука 30%Съдържание В 100 ml
Енергия 577 kJ / 136 kcal
Мазнини 0 g
От които наситени 0 g
Въглехидрати 33.7 g
От които захари 31.2 g
Протеини 0.1 g
Сол 0 g
Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, консерванти.
*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал (най-малко 300 mg/кг)
100% произход Нова Зеландия•
Не съдържа: Изкуствени оцветители, аромати, глутен, соя, ядки, млечни, дрожди, ГМО.
Нето тегло: 500 ml
Начин на употреба
Забележка: Не се препоръчва за деца под 12 месечна възраст.Разклатете добре преди употреба.
Начин на приложение: За възрастни: По 1 ч.л / 5 ml до 4 пъти дневно.
Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина. Да се консумира до 12 седмици след отваряне.
Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.