Manuka Doctor Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) / Монофлорен мед от манука (740 MGO), 500 g
- Премиум качество мед от манука с изключително силна антибактериална активност.
229.96 лв.
Закупувайки, добавяте 4.60 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Ако досега не сте чували за меда от манука от Нова Зеландия, време е да се запознаете с изключителните лечебни свойства на най-мощния естествен антибиотик, един от най-ефективните антибактериални, противовъзпалителни и антимикробни природни продукти.
Да, този уникален пчелен еликсир съдържа определени компоненти, които не могат да бъдат открити в другите видове мед. И тъй като добивът му е ограничен, а ползите му за човешкото здраве, признати от науката – многобройни, той е особено търсен и с оправдано висока цена. В случая говорим за топ продукт, който попада в най-високия клас на т.нар „супер храни“.
Premium quality monofloral Manuka honey на Manuka doctor е изключителен продукт с високо съдържание на антибактериалната съставка метилглиоксол (MGO 740). Той е най-богатият на витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти пчелен мед.
- Подсилва имунитета при възпалителни процеси на различни органи.
- Отличава се с киселинност, която възпира развитието на бактериите и отделя слаба кислородна вода с бактерицидно действие.
- Съдържа органични съставки, които действат комбинирано срещу инфекциозния процес.
- Намалява стойностите на „лошия” холестерол.
- Помага при грип, настинка, респираторни проблеми като кашлица, затруднено дишане и повишено отделяне на секрети, възпалено гърло. Успешно елиминира бактериите, причиняващи синусови инфекции.
- Помага при възпаление на венците, афти и кариеси.
- Осигурява стомашно-чревен комфорт. Успешно елиминира бактериите - при киселини и болки в стомаха, гастрит, язва на хранопровода, раздразнено дебело черво.
- Има локално действие при кожни проблеми, бавно зарастващи рани, изгаряния, херпес и изви.
- Осигурява енергия и отличен жизнен тонус. Намалява умората.
Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) – супер качество за ценители
-
Топ рейтинг за антибактериална активност
Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) на Manuka Doctor се отличава с изключително качество и има много висок MGO индекс от 740 (един от най-високите). Медовете от манука с MGO над 625 попадат в категорията на супер продукти с максимална антибактериална активност и източници на сила и енергия. Тази рейтингова система, използвана за класифициране на най-здравословните медове от манука, поставя Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) на върха на своеобразната класация за полезно действие.
-
Съдържа само нектар от манука (монофлорен)
Този мед е монофлорен и съдържа само нектар, който пчелите събират от храста манука, без примеси от други растения.
-
Изключително чист
Добива се само от екологично чисти райони с девствена природа в Нова Зеландия.
-
От него не се пълнее
Една чаена лъжичка от този мед съдържа само 70 калории – дава супер сила, без да пълнеем. Медът от манука има нисък гликемичен индекс (GI) – това означава, че предизвиква бавно покачване на захарта в кръвта и постепенно, контролирано освобождаване на инсулин, което е добре за загубата на тегло.
-
Има всички топ сертификати за качество
Сертифициран е от правителството на Нова Зеландия като оригинален манука продукт, гаранция за автентичност (на пазара се продават много фалшификати на този прочут мед).
Притежава сертификати: KIWI, KOSHER, PAREVE:
- Kiwi - ISO сертификат в Нова Зеландия
- Kosher – сертификат за кошерна храна, която отговаря на еврейския религиозен диетичен закон.
- Pareve - термин, който се отнася до статуса на храните в кошер списъка. Това показва, че продуктът не съдържа никакви производни на птиче месо, месо или млечни съставки и е подходящ за вегетарианци, хора с непоносимост към лактоза и такива с религиозен диетичен режим на хранене.
Хранителна стойност на меда от манука
Медът Манука с висок MGO като Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) на Manuka Doctor съдържа висока концентрация на метилглиоксол. Именно тази естествена съставка отделя манука от другите видове мед и му придава изключителни ползи за здравето. Метилглиоксолът е антимикробен агент с противовъзпалително и антибактериално действие.
Premium quality monofloral Manuka honey (740 MGO) също съдържа много витамини, минерали и ензими, които работят заедно, за да подобрят лечебните му ефекти: витамин В1 (тиамин), В2 (рибофлавин), В3 (ниацин), В5 (пантотенова киселина), калций, цинк, мед, желязо, магнезий. Той е пълен с антиоксиданти, няма много калории, мазнини и холестерол.
С какво е толкова уникален
Латинското наименование на храста (малко дърво), който произвежда този уникален нектар, е Leptospermum scoparium. Известно е още като "чаено дърво". Той е вечнозелено растение, което расте до 5 метра височина в дивата природа на Нова Зеландия и е известно на коренното население от векове.
Пчелите правят мед от нектара на манука, който е по-тъмен и по-вкусен от всички останали. Цветовете на растението са с атрактивни бяло-розови цветове и имат по-интензивен аромат.
През 1981 г. изследователи от Новозеландския университет откриха, че манука медът има значително повече ензими от обикновения мед, което го прави още по-полезен за тези, които го консумират редовно или го използват като локално лечение на рани и порязвания.
Метилглиоксалът е ключовата съставка в меда от манука, която е причина за неговите антибактериални свойства. Учените все още проучват как това съединение работи с други компоненти. В лабораторни условия е установено, че дори при загряване на температура от 95 градуса медът от новозеландския храст манука (Leptospermum scoparium) запазва силните си антибактериални свойства. Метилглиоксалът се оказва много стабилна съставка, която може да издържи както при висока топлина, така и при силна светлина.
Какво го прави толкова мощен
Отговорът се крие в способността му да привлича влага и да унищожава бактериите при контакт. Медът от манука има лечебни качества поради съдържанието си на естествени антибиотици, но когато е изложен на кислород или микроби (бактерии), той започва да изтегля тези вещества в себе си и буквално изсмуква живота от близките патогенни организми за секунди!
Въпреки това, медът от манука е изключителен благодарение на съдържанието на следните три компонента.
-
Метилглиоксал (MGO)
-
Дихидроксиацетон (DHA) – компонент на нектара от цветовете на манука, който се превръща в MGO по време на производството на мед.
-
Лептосперин – компонент на нектара от манука
Антибактериалните свойства на меда от манука се дължат на водороден прекис, който обаче се губи в стандартния мед. Наличието на MGO в меда от манука запазва тези свойства дори след изчезването на водородния прекис. Антибактериалната активност на меда манука не е ограничена само в случаите на индуциране на възпалителни цитокини по време на вроден имунен отговор – полезна черта, като се има предвид колко заболявания могат да бъдат свързани с бактериална инфекция. Известно е, че цитокините са клетъчни сигнализиращи молекули, които подпомагат комуникацията между клетките в имунната обратна връзка и стимулират движението на клетките към зоната на възпаление, инфекция и травма.
С други думи, той сигнализира: Има проблем някъде в тялото, нека да отидем и да го раазрешим!
Състояния, за които се твърди, че медът от манука може да помогне за лечение:
-
Диабет
Хората с диабет трябва много да внимават какво ядат и винаги първо трябва да се консултират с лекаря си. Въпреки това, витамините и минералите, които медът от манука съдържа, вероятно могат да помогнат за балансиране на кръвната захар. Той има нисък гликемичен индекс, което означава, че няма да повиши нивата на инсулин по същия начин, както храните със захароза (най-проблемната захар). Ето защо медът от манука, в умерени количества, може да бъде здравословен избор за диабет.
-
Храносмилателни проблеми
Медът от манука има антибактериални свойства, което означава, че може да помогне за лечение на храносмилателни симптоми, дължащи се на бактериални инфекции. При свръхрастеж на бактерии в тънките черва се появяват „лоши“ бактерии, които могат да причинят запек, диария и разстроен стомах. Доказано е, че медът от манука убива някои видове вредни бактерии.
-
Кожни проблеми
Много кожни заболявания също са причинени или влошени от наличието на бактерии и микроби. Например акнето се причинява от бактерии в порите на кожата. Освен това се предполага, че някои други кожни заболявания, като розацея, са причинени от бактерии в храносмилателната система. Приемът на мед от манука може да помогне за излекуване на кожни състояния, особено причинени от бактерии или гъбички.
-
При умора
Много хора страдат от умора или ниска енергия, което може да има голямо влияние върху ежедневния им живот. Често това се дължи на хранителни дефицити. Медът от манука е пълен с витамини и минерали от В комплекс, които могат да осигурят голям тласък на енергия. Медът от манука може да се използва ежедневно като мултивитамин за повишаване на енергията и намаляване на умората.
-
Лош сън
Медът от манука може да ви осигури по-спокоен и дълбок сън. Той кара тялото да отделя мелатонин, който е хормон, важен за контролиране на съня. Медът от манука също бавно освобождава своите захари, които могат да дадат на тялото енергията, от която се нуждае по време на сън, за да се излекува.
-
Стафилококи и бактериални инфекции
Тъй като медът от манука има антибактериални свойства, може също така да помогне за намаляване на риска от метицилин-резистентни стафилококус ауреус (MRSA) инфекции, които могат да бъдат животозастрашаващи при определени обстоятелства. Тези „стафилококови“ инфекции са резистентни към много видове антибиотици, поради прекомерната им употреба. За щастие, проучванията са установили, че медът от манука може да помогне в борбата с тези инфекции. Използването на мед от манука при рани, порязвания или рани може да помогне за предотвратяване на инфекция с MRSA.
-
При рани и изгаряния
Използването на мед от манука при изгаряния, порязвания и рани не само намалява риска от бактериална инфекция. Всъщност може да помогне за по-бързото заздравяване на изгаряния и рани. Медът от манука има противовъзпалителни свойства, които намаляват възпалението и подпомагат заздравяването. В същото време облекчава болката.
-
При алергии
Има някои състояния, които никога не можем да излекуваме и алергиите често се считат за едно от тях. Изненадващо, медът от манука може да бъде ефективен за лечение или намаляване на симптомите на определени алергии, като например алергии към брезов прашец.
-
Синдром на раздразнените черва (IBS)
Една от основните причини за симптомите при IBS и други подобни храносмилателни заболявания е възпалението на червата, стомашната лигавица и дебелото черво. Установено е, че медът от манука действително намалява възпалението на дебелото черво, както и го предпазва от увреждане.
-
Кариес
Установено е, че медът от манука е ефективен за лечение на гингивит. Той премахва плаката, намалява кървенето и дори насърчава по-бързото заздравяване на зъбите, благодарение на витамините и минералите, които съдържа. Редовната употреба на мед от манука може да бъде ефективен начин за предотвратяване на гингивит, като е профилактика за добро орално здраве.
Състав
Хранителни стойности:Енергийна стойност
В 100 g:1400 kJ
В 21 g:294 kJ
Калории
В 100 g:335 kcal
В 21 g:70 kcal
Мазнини
В 100 g:0.2 g
В 21 g:0.0 g
Наситени мазнини
В 100 g:0.1 g
В 21 g:0.0 g
Въглехидрати
В 100 g:81.9 g
В 21 g:17.2 g
Захари
В 100 g:70.9 g
В 21 g:14.9 g
Протеини
В 100 g:0.2 g
В 21 g:0.0 g
Сол
В 100 g:0.0 g
В 21 g:0.0 g
Нето тегло: 500 g
Начин на употреба
Притежава сертификати: KIWI, KOSHER, PAREVE*MGO (Сертифициран за естествено съдържание на метилглиоксал .
100% произход Нова Зеландия. Чист и непастьоризиран
Не се препоръчва за деца под 12 месечна възраст.
Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина. Ако меда се втърди, може да затоплите за да омекне. Консумирайте до 12 седмици след отваряне.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.