1. Начало
  2. Добавки
  3. Лен - семена за кълнове Био, 30 g
Dary Natury

Лен - семена за кълнове Био, 30 g

  • За прочистване на храносмилателния тракт и здравето на храносмилателната система.

2.50 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.05 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Ленените кълнове са естествено терапевтично и профилактично лекарство за заболявания на стомашно-чревния тракт и храносмилателната система

Лечебните свойства се дължат на състава на лененото семе - съдържат голямо количество масло и слузести вещества. Ленените кълноьве са добри за лечение на сърдечно-съдови заболявания, хипертония, тромбофлебит и разширени вени, подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. Активно увеличават защитните функции на тялото, дават сила и жизненост, подпомагат работата на всяка клетка. Те са добър източник на антиоксиданти, витамините А, В, С, Е, съдържат всички основни аминокиселини, калций, магнезий, желязо, фосфор и калий.

Здравословни ползи:

  • Нормализират работата на отделителната система;

  • Активират очистването на организма от натрупаните токсини;

  • Подобряват функцията на черния дроб;

  • Притежават добро слабително действие;

  • Повишават перисталтиката и предотвратяват абсорбацията на мазнини;

  • Оказват благоприятно влияние върху цялата сърдечно-съдова система;

  • Подобряват цялостното състояние на косата, кожата и ноктите;

  • Подпомагат редуцирането на теглото;

  • Увеличават защитните функции на организма;

  • Нормализират кръвното налягане;

  • Стабилизират сърдечния ритъм;

  • Нормализират нивата на кръвната захар;

  • Спомагат за подтискане на апетита;

  • Подобряват здравето на мозъка и нервната система.

Хранителна стойност на ленените кълнове

Ленът съдържа три вида ценни полиненаситени мастни киселини (Омега-3, Омега-6 и Омега-9), чийто правилен баланс е необходим за всички жизнени процеси на човешкото тяло. По отношение на съдържанието на Омега-3 ленените семена превъзхождат всички хранителни растителни масла (тази киселина в ленените семена е 3 пъти повече, отколкото в рибеното масло).

Аминокиселинният състав на протеините от ленените кълнове е подобен на състава на растителните протеини от соя, известен със своята хранителна стойност. Ленените кълнове са отличен източник на витамин F, който е важен за организма и участва активно в метаболизма на мазнините и холестерола (този витамин не се синтезира в организма). Витамините А и Е („витамини на младостта“) имат благоприятен ефект върху кожата - благодарение на тях лененото семе се използва в много козметични продукти. Ленът е важен източник на селен, който от своя страна предотвратява развитието на болести, прочиства тялото от тежки метали, спомага за подобряване на зрението и мозъчната дейност.

Състав

Съставки: ленено семе* 100%

*продукт от органично земеделие

Нето тегло: 30 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.