1. Начало
  2. Добавки
  3. Karl Minck Омега-3 Рибено масло, 100 капсули
Karl Minck

Karl Minck Омега-3 Рибено масло, 100 капсули

0 (0)
  • Рибено масло (EPA, DHA и витамин Е) за нормалното функциониране на зрителната, мозъчната и сърдечно-съдовата системи.

15.10 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.30 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Омега-3 мастните киселини са жизненоважни градивни елементи в организма и от голямо значение за човешкия метаболизъм. Освен, че поддържат клетъчната обвивка еластична, те са необходими за производството на различни тъканни хормони, които допринасят за:

  • за подобряване на мозъчната функция
  • за поддържане на нормално зрение
  • за редуциране на рисковите фактори свързани с възникване на сърдечно - съдови заболявания

Като ключови хранителни вещества за организма, омега-3 мастните киселини не могат да бъдат произведени от човешкото тяло, поради което трябва да се приемат редовно с храната.

Всяка капсула омега-3 рибено масло на немската компания Karl Minck Naturheilmittel съдържа 500 mg ценно рибено масло с естествени, полиненаситени омега-3 мастни киселини и витамин Е, който също защитава клетките от оксидативен стрес.

Поради мощните антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти на рибеното масло, допълнителният прием може да окаже превантивно действие срещу множество хронични заболявания.

Омега-3 имат потенциала да предпазят от съдова калцификация. Плака - съставена предимно от мазнини, холестерол и калций може да се натрупа в артериите, ограничавайки потока на кислород в кръвта и да създаде риск за сърдечно – съдовата система. Благоприятните ефекти на омега-3 за здравето на сърцето се състоят именно в способността им да понижават нивата на триглицеридите, да нормализират кръвното налягане, да повишат добрия HDL холестерол, което се свърза с по- нисък риск от сърдечни заболявания.

Съотношението на здравословните мастни киселини в клетъчните мембрани е предпоставка за това, колко добре ще функционират нервните клетки. Ниските нива на омега-3 в тялото могат да ускорят стареенето на мозъка. Проучванията показват, че когато се приемат в ранните етапи на отслабване на мозъчната функция, омега-3 маслата могат да насърчат познавателните процеси, вниманието и да намалят загубата на памет.

Омега-3 мастните киселини EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина) предоставят съществени ползи за здравето и са изключително важни за контролиране на възпалението, свързано със сухота в очите.

Добавките с омега-3 могат да бъдат ефективни за осигуряване на оптимални количества EPA и DHA необходими за облекчаване на симптомите на сухо око и за забавяне прогресията на определени очни заболявания.