
Karl Minck Apfelpektin - Ябълков пектин, 200 g, люспи
- Оказва благоприятен ефект върху дейността на червата.
24.77 лв.
Закупувайки, добавяте 0.50 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Ябълковият пектин на люспи се получава от ябълки чрез специален, щадящ производствен процес. Поради високото си съдържание на фибри е много подходящ за подобряване на храносмилането при нисък прием на фибри и за подпомагане на диетата за отслабване.
Какво е пектин?
Пектинът е структурен полизахарид, съдържащ се в първичната клетъчна стена на сухоземните растения. За първи път е изолиран и описан през 1825 г. oт Анри Браконо.
Пектинът се намира и в корите на цитрусови плодове, както и в дюли, череши, сливи и други плодове и зеленчуци.
Ябълковият пектин се извлича от ябълките, едни от най-богатите източници на фибри. Приблизително 15-20% от пулпата на този плод е направена от пектин.
За какво е полезен пектинът?
Установено е, че консумацията на пектин понижава нивата на холестерола в кръвта.
В дебелото черво микроорганизмите метаболизират пектина и отделят късоверижни мастни киселини, които са пребиотици и имат изключително благоприятен ефект върху човешкото здраве.
Пектинът се използва и за профилактика на атеросклероза, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания, камъни в жлъчката.
Благоприятно действие на пектина се наблюдава и при употребата на антибиотици – чрез удължаване на действието им и ограничаване на страничните ефекти.
Пектинът подобрява функцията на дебелото черво. Ферментацията на пектин увеличава микробната клетъчна маса в несмляните фекални остатъци, което увеличава тяхното разграждане. Способността на пектина да свързва водата води до разреждане на съдържанието на дебелото черво и в резултат на това възможността за намаляване на вредното въздействие на неговите съставки.
Вискозните свойства на пектина са причина за забавяне на храносмилането и изпразване на стомаха. Това води до повишаване на ситост и може да намали хранителния прием.
Основни характеристики на ябълковия пектин
- Подобрява работата на червата.
- Запазва продължителна ситост, която спомага за поддържане на правилно телесно тегло и предотвратява затлъстяването.
- Намалява нивата на холестерола и триглицеридите.
- Премахва токсините и тежките метали от тялото.
Ябълковият пектин е хранителна добавка с естествени фибри от ябълки. Фибрите са важни за здравословното храносмилане. Те се състоят от растителни влакна като целулоза и пектин, имат ниско съдържание на калории и насърчават цялостния транспорт на вещества през червата и помагат за поддържане на диетата.
Състав
Съставки:Ябълков пектин люспи В 1 ч.л.: 5 g Дн. доза (3 ч.л.):15 g
Хранителна добавка, 200 g.
Начин на употреба
Приложение: Оказва благоприятен ефект върху дейността на червата.Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст по 1 чаена лъжичка до 3 пъти дневно, разтворена в чаша вода.
Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!
Годност и партида: Маркирани на опаковката.