1. Начало
  2. Добавки
  3. Karl Minck Apfelpektin - Ябълков пектин, 200 g, люспи
Karl Minck

Karl Minck Apfelpektin - Ябълков пектин, 200 g, люспи

  • Оказва благоприятен ефект върху дейността на червата.

24.77 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.50 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Ябълковият пектин на люспи се получава от ябълки чрез специален, щадящ производствен процес. Поради високото си съдържание на фибри е много подходящ за подобряване на храносмилането при нисък прием на фибри и за подпомагане на диетата за отслабване.

Какво е пектин?

Пектинът е структурен полизахарид, съдържащ се в първичната клетъчна стена на сухоземните растения. За първи път е изолиран и описан през 1825 г. oт Анри Браконо.

Пектинът се намира и в корите на цитрусови плодове, както и в дюли, череши, сливи и други плодове и зеленчуци.

Ябълковият пектин се извлича от ябълките, едни от най-богатите източници на фибри. Приблизително 15-20% от пулпата на този плод е направена от пектин.


За какво е полезен пектинът?

Установено е, че консумацията на пектин понижава нивата на холестерола в кръвта.

В дебелото черво микроорганизмите метаболизират пектина и отделят късоверижни мастни киселини, които са пребиотици и имат изключително благоприятен ефект върху човешкото здраве.

Пектинът се използва и за профилактика на атеросклероза, сърдечно-съдови и мозъчно-съдови заболявания, камъни в жлъчката.

Благоприятно действие на пектина се наблюдава и при употребата на антибиотици – чрез удължаване на действието им и ограничаване на страничните ефекти.

Пектинът подобрява функцията на дебелото черво. Ферментацията на пектин увеличава микробната клетъчна маса в несмляните фекални остатъци, което увеличава тяхното разграждане. Способността на пектина да свързва водата води до разреждане на съдържанието на дебелото черво и в резултат на това възможността за намаляване на вредното въздействие на неговите съставки.

Вискозните свойства на пектина са причина за забавяне на храносмилането и изпразване на стомаха. Това води до повишаване на ситост и може да намали хранителния прием.

Основни характеристики на ябълковия пектин

  • Подобрява работата на червата.
  • Запазва продължителна ситост, която спомага за поддържане на правилно телесно тегло и предотвратява затлъстяването.
  • Намалява нивата на холестерола и триглицеридите.
  • Премахва токсините и тежките метали от тялото.


Ябълковият пектин е хранителна добавка с естествени фибри от ябълки. Фибрите са важни за здравословното храносмилане. Те се състоят от растителни влакна като целулоза и пектин, имат ниско съдържание на калории и насърчават цялостния транспорт на вещества през червата и помагат за поддържане на диетата.

Състав

Съставки:
Ябълков пектин люспи В 1 ч.л.: 5 g Дн. доза (3 ч.л.):15 g


Хранителна добавка, 200 g.

Начин на употреба

Приложение: Оказва благоприятен ефект върху дейността на червата.

Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст по 1 чаена лъжичка до 3 пъти дневно, разтворена в чаша вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.