1. Начало
  2. Добавки
  3. Herbes del Molí Виндалу Масала Био (супер лют), 28 g прах
Herbes del Mol

Herbes del Molí Виндалу Масала Био (супер лют), 28 g прах

  • 100% био смес от няколко вида ароматни индийски подправки.

7.96 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.16 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Подходяща за овкусяване на месо, варива, зеленчуци и др. Съдържа само сухи подправки от контролирано био земеделие и има много лют вкус

Vindaloo Masala BIO - Виндалу Масала БИО (супер лют) е смес от традиционни индийски подправки с много лют вкус, подходяща за влагане в различни по вид ястия. С виндалу масала масала могат да се подправят както зеленчуци и варива, така и риба, морски дарове и месо. Може да се използва като марината, или пък за пикантни дипове. Тази смес включва в състава си само сухи и напълно органични подправки като: кориандър, лют червен пипер, чесън, кимион, джинджифил, канела и куркума. Има силно лют вкус и е идеални за всички, които са любители на пикантните храни.

Ефекти от био смес виндалу масала:

  • био органичен продукт - смес от автентични за индийската кухня подправки - кориандър, лют червен пипер, чесън, кимион, джинджифил, канела и куркума;
  • подходяща за влагане в различни ястия като месо, риба, морски дарове, зеленчуци, варива и др.;
  • има силно лют вкус и придава на ястията автентичен за индийската кухня вкус;
  • насърчава естествената детоксикация на организма;
  • спомага за силен имунитет;
  • притежава силни антиоксидантни и антимикробн свойства.


Свойства на подправките в тази смес:

Кориандър:

Кориандърът е вид тревисто растение, което като подправка присъства в много кухни, но най-вече в индийската. Той спомага за подобряване функциите на храносмилателната система, както и насърчава естествената детоксикация на организма.

Лют червен пипер:

Лютият червен пипер е изключително богат на Витамин Ц. Той съдържа в пъти повече от този витамин за разлика от много цитруси. Спомага за укрепване на имунната система, особено при настинки и грипове.

Джинджифил:

Джинджифилът е растение, чийто корен се използва от стотици години. Със своя пиперлив вкус, той е много силен имуностимулатор, има антимикробно действие и защитава организма от различни микроби и вируси. Освен това има детоксикиращ ефект и спомага за намаляване нивата на лошия холестерол.

Куркума:

Куркумата е една от основните подправки в Индийската кухня. Освен, че придава на ястията характерния наситен жълт цвят, тя притежава и много силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Защитава тялото и организма от различни бактерии, вируси и оксидативния стрес.

Канела:

Канелата е добре позната подправка, която се използва както за влагане в различни сладки и солени храни, така и за подправяне на напитки. Освен приятния си вкус, канелата има и свойството да помага за облекчаване на раздразнен стомах.

Състав

Съставки: Кориандър*, лют червен пипер*, чесън*, кимион*, кориандър*, джинджифил*, канела*, куркума*

*от контролирано био земеделие.

**може да съдържа следи от глутен, сусам, горчица.

Нето тегло: 28 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Добавете желаното количество към вашето любимо ястие.


Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.