Gall Pharma Подсилва имунитета - Комбуча Чаена гъба с ферментирал плодов чай, 200 ml
- Съдържа познатата под името манджурска гъба симбиотична колония от микроорганизми, предназначена за приготвяне на комбуча.
47.54 лв.
Закупувайки, добавяте 0.95 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Продуктът Kombucha Tea Mushroom GPH съдържа познатата под името манджурска гъба симбиотична колония от микроорганизми, предназначена за приготвяне на комбуча
Известната от древността в Далечния изток пробиотична напитка комбуча осигурява на тялото полезни чревни бактерии, активни вещества и нутриенти, поддържа имунитета и храносмилането, понижава риска от сърдечно-съдови и чернодробни проблеми, подпомага профилактиката и контрола на диабета.
Здравословни ефекти на Kombucha Tea Mushroom GPH:
- Поддържа работатата на имунната система;
- Неутрализира свободните радикали;
- Осигурява на тялото богат набор от полезни вещества;
- Подобрява състава на чревната микробиота;
- Подпомага мозъчната дейност;
- Инхибира множество патогенни микроорганизми;
- Облекчава симптомите на диабет;
- Понижава риска от сърдечно-съдови заболявания.
С Kombucha Tea Mushroom GPH всеки може да си приготви сам „чай на безсмъртието“
Пробиотичната напитка комбуча, чиито полезни за здравето свойства са познати и почитани в Далечния изток от хилядолетия, набира все по-голяма популярност и в Западния свят. Тя се приготвя от подсладен черен, зелен или билков чай, който се оставя да ферментира под въздействието на така наречената манджурска или чаена гъба.
Комбуча изобилства на известните като пробиотици полезни за работата и здравето на стомашно-чревния тракт полезни бактерии и дрожди. Тя е отличен източник и на множество витамини и фитохимикали, които се отделят в процеса на ферментация, осъществен под въздействието на манджурската гъба.
Комбуча е отличен антиоксидант. Активните вещества в състава ѝ – витамин С, аминокиселини, полифеноли и други, неутрализират свободните радикали и то този начин ограничават оксидативните увреждания на клетките, които създават предпоставки за възникването на множество здравословни проблеми.
Благодарение на антиоксидантното си действие комбуча намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и диабет и подпомага контрола им при страдащите от подобни състояния. Клинични изпитвания показват, че консумацията на напитката съдейства за понижаване на нивата на липиди в кръвта. Неутрализирането на свободните радикали съдейства също така за поддържане на здравето на органите на стомашно-чревния тракт и на черния дроб.
Проучване показва, че комбуча забавя усвояването на въглехидратите и по този начин допринася за понижаване на нивата на кръвната захар, на чернодробната функция и на бъбречната дейност. Ако напитката бъде приготвена със зелен чай, ефектът е още по-мощен.
Изобилието от пробиотици съдейства и за подобряване на храносмилането. Те не само подпомагат разграждането на храната и усвояването на микронутриентите, но и допринасят за ограничаване на пролиферацията на различни вредни микроорганизми, с което съдействат за подобряване на имунната функция. Научни изследвания сочат, че полезните бактерии в напитката допринасят за неутрализиране на широк набор от патогени, включително някои стафилококи, ешерихия коли, салмонела и други.
За благотворното въздействие на комбуча върху човешкото здраве допринася и високото съдържание на витамини от група В, които са ключов фактор за нормалната работа на нервната система. Установено е, че напитката може да намали тревожността и депресията и да подпомогне контрола и терапията на редица психични заболявания.
Състав
Съставки: Чаена гъба във ферментирал плодов чай (от шипка, хибискус и захар)Нетно количество: 250 ml
Начин на употреба
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.Годност и партида: маркирани на опаковката.