Gall Pharma Билкова смес за Комбуча (Хибискус и шипка), 200 g
- Неутрализира свободните радикали, стимулира имунитета, поддържа сърдечното здраве, подпомага храносмилането и борбата с наднорменото тегло.
11.72 лв.
Закупувайки, добавяте 0.23 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Продуктът Kombucha Tea Blend GPH съдържа равни количества цветове от хибискус и плодове шипка, предназначени за чай, от който може да се приготви далекоизточната пробиотична напитка комбуча
Дори преди да е преминала процес на ферментацията под въздействието на манджурската гъба, билковата смес притежава широк спектър от полезни за здравето свойства. Съставките ѝ неутрализират свободните радикали, стимулират имунитета, поддържат сърдечното здраве, подпомагат храносмилането и борбата с наднорменото тегло.
Здравословни ефекти на Kombucha Tea Blend GPH:
-
Ограничава оксидативните увреждания на клетките;
-
Подпомага работата на имунната система;
-
Допринася за понижаване на кръвното налягане;
-
Подобрява регулирането на нивата на холестерол и триглицериди;
-
Поддържа здравето на храносмилателната система;
-
Съдейства за освобождаване от излишните килограми;
-
Понижава риска от диабет тип 2;
-
Противодейства на стареенето на кожата.
Kombucha Tea Blend GPH съчетава достойнствата на две билки за чай с превъзходен аромати и множество полезни за здравето свойства
Набиращата все по-голяма популярност в Западния свят пробиотична напитка комбуча се приготвя от хилядолетия в Далечния изток чрез ферментация на черен, зелен или билков чай под въздействието на симбиотична колония бактерии, наричана манджурска гъба. Тя притежава изразени антиоксидантни свойства, стимулира имунитета и мозъчната функция, поддържа храносмилането и сърдечното здраве.
Продуктът Kombucha Tea Blend GPH на австрийската компания Gall Pharma, предназначен именно за приготвяне на комбуча, включва две добре познати билки, които сами по себе си осигуряват на тялото широк спектър от полезни ефекти.
Шипка
Плодовете на храста Rosa canina, близък роднина на ароматните рози, са широко разпространени в умерените и студените райони на цялото Северно полукълбо. Те се радват на особена почит сред скандинавците, които смятат, че именно шипките са били основното „гориво“ на викингите по време техните продължителни военни експедиции.
Едно от основните достойнства на малките червени плодове е богатото съдържание на мощния антиоксидант витамин С. Всъщност по този показател те се нареждат на шесто място сред всички растения на планетата. Витамин С е прочут с имуностимулиращите си свойства. Шипките се използват от векове за лечението на кашлица, настинки, грип и други респираторни заболявания. Витамин С изпълнява основна роля в борбата на тялото с различните бактериални и вирусни инфекции. Съдържанието му в левкоцитите е 20 пъти по-голямо, отколкото в останалите клетки на тялото и трябва да бъде поддържано постоянно, за да се осигури нормалната работа на имунната система.
Благодарение на антиоксидантните си свойства витамин С също така понижава риска от сърдечно-съдови заболявания. Освен това той подпомага производството на колаген и така съдейства за запазване на еластичността и младежкия вид на кожата.
Шипките са богати и на пектин – естествен полизахарид и пребиотик, който служи за храна на полезните чревни бактерии, наричани пробиотици. Така той поддържа тяхната пролиферация, подпомага храносмилането и подобрява усвояването на ценни витамини в червата. Пектинът има и лаксативен ефект, който помага при констипация. Оказва се, че шипките модулират чревната дейност и приготвеният от тях чай може да облекчи симптоми като диария, стомашни болки и стомашни възпаления.
Проведено в Япония през 2015 година клинично изследване показва, че шипките съдействат за намаляване на телесните мазнини в областта на корема и на интекса на телесна маса. Според учените ефектът се дължи на активното вещество тилирозид, който ускорява метаболизма и въздейства на глюкозния метаболизъм, ограничавайки преобразуването на захарите в мастни запаси.
Хибискус
Красивите червени цветове на вечнозеления храст хибискус (Hibiscus rosa-sinensis), известен и като китайска роза, също изобилстват на неутрализиращия свободните радикали витамин С. Благодарение на това и на някои други фитохимикали в състава си, те оказват благотворно въздействие върху здравето на сърдечно-съдовата система. Научни изследвания свързват приема им с понижаване на нивата на кръвното налягане при страдащи от хипертония.
За намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания допринася и свойството на активните вещества в хибискуса да регулират мастния метаболизъм и нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.
Установено е, че цветовете на хибискуса оказват полезно въздействие върху храносмилането и здравето на стомашно-чревния тракт, поддържат чернодробното здраве, подпомагат отслабването и инхибират пролиферацията на някои вредни бактерии като E. coli.
Състав
Съставки: 100 g цвят от хибискус, 100 g шипки (нарязани).Нетно количество: 200 g
Начин на употреба
Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.Годност и партида: маркирани на опаковката.