1. Начало
  2. Добавки
  3. Fleurance Nature В подкрепа на жлъчката и черния дроб - Черна ряпа + Артишок Био, 10 ампули за пиене
Fleurance Nature

Fleurance Nature В подкрепа на жлъчката и черния дроб - Черна ряпа + Артишок Био, 10 ампули за пиене

  • За естествен детокс, прочистване на черния дроб и стимулиране на жлъчния поток.

20.98 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.42 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Черна ряпа - Артишок е био формула с оптимална дозировка за естествено, ефективно елиминиране на токсините и прочистване и регенериране на черния дроб

Произведена от френската компания Fleurance Nature само от органично отглеждани местни растителни екстракти, тя работи на клетъчно ниво за тонизирането на чернодробната система и пряко свързания с нея друг важен орган – жлъчката.

За какво помага

  • Помага при интоксикации на черния дроб от различен произход (алкохол, мазна храна, медикаменти, излагане на вредни вещества и химикали и др.)

  • При нарушена чернодробна функция

  • При проблеми с жлъчката – жлъчен застой и камъни в жлъчката

  • При храносмилателни проблеми като болка, възпаление, раздразнени черва, запек, подуване, киселини, повишено образуване на газове, гастрит.

  • Редуцира „лошия“ холестерол

  • Подпомага липидния метаболизъм

  • Благоприятства процеса на отслабване

Черна ряпа - Артишок оказва естествена подкрепа на процеса на детоксикация, като благоприятства модифицирането на токсините и по-лесното им елиминиране на тялото, регенерирането на чернодробните хепатоцити (клетките, които участват в структурата на черния дроб), подобрява разграждането на мазнините и стимулира нормалния метаболизъм, пряко свързан с процеса на отслабване. Тя е лесна за употреба под формата на ампули, а сокът от ананас във формулата освежава вкуса й и го прави свеж и приятен.

Как Черна ряпа - Артишок се включва в процеса на детоксикация

  • Фаза I Детоксикация

Тази фаза включва ензими в черния дроб, които помагат за превръщането на токсичните съединения в по-малко вредни вещества. Този процес често води до образуването на междинни продукти, които все още могат да бъдат реактивни и потенциално вредни, ако не бъдат обработени правилно във фаза II.

  • Фаза II Детоксикация

В тази фаза междинните продукти от Фаза I се обработват допълнително и се конюгират с молекули, които ги правят водоразтворими и по-лесни за елиминиране от тялото чрез урина или жлъчка. Реакциите на конюгация включват вещества като глутатион, глюкуронид, сулфат и аминокиселини.

  • Антиоксидантна защита

Черният дроб също играе роля в поддържането на антиоксидантната защита. Антиоксидантите, съдържащи се в черната ряпа и артишока като глутатион и витамин С, помагат за неутрализиране на вредните свободни радикали, произведени по време на Фаза I на детоксикация.

  • Доставяне на хранителни вещества

Правилното хранене и хидратация са важни за поддържане на функцията на черния дроб. Хранителни вещества като витамини от група В, витамин Е, селен и антиоксиданти, съдържащи се в черната ряпа и артишока, са от съществено значение за процесите на детоксикация на черния дроб.

Защо трябва да се погрижим за черния си дроб

Черният дроб е най-големият (след кожата) морфологично и функционално най-комплексен орган, като участва в над 400 жизненоважни функции: обменна, храносмилателна, екскреторна, терморегулаторна, резервоарна, хемолитична функция, детоксична и други. Наричан „чистачът на тялото“, той е и единственият орган в тялото, способен да регенерира. За съжаление, заради съвременния начин на живот, функциите му са все по-затруднени следствие на прекалено голямо токсично натоварване. Колкото и неуморно да работи, небалансираният хранителен режим, преяждането, прекаления стрес, замърсената околна среда, приемът на лекарства, алкохол и др. генерират отпадъци, които черния дроб не успява да елиминира, натрупват се токсини, които водят до появата на редица здравословни проблеми.

Ползи от детоксикацията

Детоксикацията на черния дроб е процесът, при който черният дроб разгражда и елиминира вредните вещества от тялото. Тя е важна за поддържането на здравето и функцията на черния дроб, както и за цялостното благосъстояние на тялото. Някои от ползите от детоксикацията на черния дроб са:

  • Детоксикацията предотвратява натрупването на мазнини и възпалението в черния дроб, което може да доведе до чернодробни заболявания като мастен черен дроб, хепатит, цироза и рак на черния дроб.

  • Подпомага имунната система чрез премахване на патогени и чужди антигени от кръвта.

  • Регулира хормоните и невротрансмитерите, които влияят на настроението, съня, апетита и нивата на енергия.

  • Помага при храносмилането и усвояването на хранителни вещества чрез производство на жлъчка и ензими.

  • Предпазва тялото от оксидативен стрес и увреждане от свободните радикали, като произвежда антиоксиданти като глутатион.

За да подпомогнете детоксикацията на черния дроб, е важно да му осигурите подходящи хранителни вещества и антиоксиданти, като съдържащите се в Черна ряпа - Артишок, които могат да подобрят функцията му и да го предпазят от увреждане.

Как действа?

Сок от черна ряпа (Raphanus raphanistrum subsp. sativus) съдържа специално съединение, известно като RsPHGPx, което действа като антиоксидант във фаза 2 на пътищата на детоксикация на черния дроб. Този път на детоксикация обезоръжава вредни химикали и токсини.

Оказва се, че черната ряпа е едно от най-добрите естествени природни средства за подпомагане на черния дроб в работата му по детоксикация. В „Пътят на аюрведичните билки“ Карта Пуркх Синг Халса и Майкъл Тиера обясняват традиционната универсална употреба на този кореноплоден зеленчук за стимулиране на синтеза на жлъчката в черния дроб. Жлъчката пренася токсините в жлъчния мехур и след това в тънките черва, за да могат да бъдат изхвърлени.

  • Богат хранителен състав

Сокът от черна ряпа (Raphanus raphanistrum subsp. sativus) е добър източник диетични фибри и витамин С, както и умерени нива на желязо, магнезий, калий и други ключови витамини, като витамини B, A и E. Има и по-ниски нива на мед, селен, цинк, специфични антоцианини, антиоксиданти, ензими и фитохормони.

  • Глюкозинолати

Тези съединения, открити в черната ряпа, са изследвани за техните потенциални антиканцерогенни и детоксикиращи свойства.

  • Насърчаване на жлъчния поток

Редица изследвания сочат, че съединенията в черната ряпа могат да поддържат функцията на черния дроб чрез насърчаване на производството на жлъчка, което подпомага храносмилането и разграждането на мазнините.

  • Антиоксидантно действие

Антиоксидантите в черната ряпа могат да помогнат за защита на чернодробните клетки от оксидативен стрес и увреждане.

  • Подобряване на храносмилането

Черната ряпа съдържа диетични фибри, които могат да поддържат здравето на храносмилането, косвено облагодетелствайки черния дроб, като подпомага елиминирането на отпадъчните продукти.

Екстракт от листа на артишок (Cynara Scolymus L.)

Артишокът е в списъка с 1000 храни, които защитават тялото от увреждане. Изключителните му ползи за черния дроб, жлъчката и храносмилането се дължат на вещества като хлорогенова киселина, инулин (фибри), цинарин, силимарин, рутин, бета-каротин, витамини С, В и К, соли на магнезия, калия и калция, фолиева и галова киселина и др. Антиоксидантите намаляват възпалението и предпазват от оксидативен стрес, а диетичните фибри подобряват храносмилането и регулират нивата на кръвната захар.

  • Цинарин, силимарин, хлорогенова киселина

Артишокът съдържа съединение, наречено цинарин, за което се смята, че може да стимулира производството и секрецията на жлъчка, която играе решаваща роля в храносмилането и усвояването на мазнини и мастноразтворими витамини. Подобреният жлъчен поток може да допринесе за по-добра цялостна чернодробна функция. Цинаринът може да помогне за регулиране на нивата на холестерола, като повлияе метаболизма на холестерола в черния дроб. Заедно с хлорогеновата киселина работи активно при патологични изменения в жлъчката, болки в стомаха, запек.

Силимаринът също е известен със своите потенциални свойства за защита на черния дроб и е широко изследван за своите хепатопротективни ефекти. Той е мощен антиоксидант, което означава, че може да помогне за неутрализирането на вредните свободни радикали в черния дроб и да намали оксидативния стрес, фактор, свързан с увреждане на черния дроб.

Силимаринът може да има и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в черния дроб, което често се свързва с различни чернодробни заболявания. В същото време насърчава регенерацията на чернодробните клетки и подпомага цялостния процес на оздравяване на черния дроб след увреждане от токсини, лекарства или заболявания.

Хлорогеновата киселина е полифенол, открит в различни растителни храни. Подобно на силимарина, може да помогне в борбата с оксидативния стрес и възпалението в черния дроб, които са ключови фактори при чернодробни заболявания. Има активна роля при състояния като застой на жлъчния поток.

Хлорогеновата киселина може да поддържа метаболитните процеси в черния дроб, включително метаболизма на глюкозата. Това може да бъде от полза за хора със състояния като неалкохолна мастна чернодробна болест (NAFLD).

Състав

Съставки:
Черна ряпа

В 1 ампула:3000 mg Дн. доза:3000 mg
Артишок

В 1 ампула:5000 mg Дн. доза:5000 mg
Цинарин

В 1 ампула:15 mg

Дн. доза:15 mg

Вода, концентриран сок от ананас*, сок от черна ряпа (Raphanus raphanistrum subsp. sativus)*, екстракт от листа от артишок (Cynara cardunculus)*.

*100 % Съставки от биологично земеделие.

Подходящо за вегетарианци/вегани.

Хранителна добавка, 10 ампули за пиене x 10 ml

Начин на употреба

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и жлъчката.

Забележка: Не се препоръчва за бременни и кърмещи жени, както и за деца под 18 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 1 ампула сутрин, разредена в чаша вода. Разбъркайте добре, преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.