1. Начало
  2. Добавки
  3. Famille Mary Био конфитюр с мед, портокали и клементини, 220 g
Famille Mary

Famille Mary Био конфитюр с мед, портокали и клементини, 220 g

  • Конфитюр с мед и тръстикова захар, който запазва полезните свойства на плодовете.

16.13 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.32 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Открийте цялата свежест на портокала и клементинатa в Confiture au miel et orange-clémentine bio – био френски конфитюр с уникален цитрусов аромат и вкус! То съдържа органичен пчелен мед, вместо рафинирана бяла захар, който се добавя след сваряването на плодовете. Портокалите и клементините пък търпят щадяща технология на термична обработка, като са варени на умерена температура за кратко време и така запазват богатството си от витамини и полезни вещества. За допълнителна сладост е добавена тръстикова захар, която е на почит сред диетолозите и се препоръчва при здравословен режим. С нея се запазват килограмите и здравето на хората, защото има нисък гликемичен индекс. Тази захар може да се приема от хора, болни от диабет, но тези с тип 2 трябва да внимават.

Докоснете се до оригиналността на този гурме конфитюр, съчетаващ сладостта на меда, плодовия вкус на портокала и деликатно киселия и леко остър вкус на клементината, „братовчедка“ на мандарината. Confiture au miel et orange-clémentine bio е запазена марка на медоносна къща Famille Mary, чиято мисия е да се грижи за здравето на клиентите си, осигурявайки им френско качество и изискан вкус. Този изкусителен за небцето продукт съдържа био пчелен мед, портокали и клементини от остров Корсика, отгледани в екологично чисти и лишени от пестициди и замърсявания градини.

Confiture au miel et orange-clémentine bio притежава всички вкусови характеристики на любимите ни конфитюри, но съдържа подсладители, които не носят вреди на здравето ни, лесно се усвояват и се превръщат в източник на енергия. Той е идеално допълнение към сутрешната закуска върху филия с масло, палачинки, може да се използва за приготвянето на различни сладкарски изделия – кексове, сладкиши, бриоши. А защо да не гарнираме с него и любимия сладолед на децата, с който приятно да изненадаме малките, като им осигурим здравословна подкрепа в растежа и развитието.

Открийте цялата свежест на портокала и клементинатa в Confiture au miel et orange-clémentine bio – био френски конфитюр с уникален цитрусов аромат и вкус! То съдържа органичен пчелен мед, вместо рафинирана бяла захар, който се добавя след сваряването на плодовете. Портокалите и клементините пък търпят щадяща технология на термична обработка, като са варени на умерена температура за кратко време и така запазват богатството си от витамини и полезни вещества. За допълнителна сладост е добавена тръстикова захар, която е на почит сред диетолозите и се препоръчва при здравословен режим. С нея се запазват килограмите и здравето на хората, защото има нисък гликемичен индекс. Тази захар може да се приема от хора, болни от диабет, но тези с тип 2 трябва да внимават.


Ползи от основните съставки

  • Мед


  • Подкрепя имунната система.
  • Осигурява антибактериална защита.
  • Стимулира борбата с вирусите и инфекциите, особено през сезоните с повишена заболеваемост.
  • Повишава енергията и тонизира.
  • Действа стимулиращо и осигурява приток на енергия при умствено, физическо и психическо изтощение.
  • Има висок антиоксидантен капацитет по отношение на борбата със свободните радикали, причина за много заболявания и стареенето на клетките.
  • Има противовъзпалително действие и намалява риска от инфекции.
  • Действа при респираторни проблеми.
  • Подобрява храносмилането.
  • Има детоксикиращи свойства.
  • Подобрява състоянието на кожата.
  • Осигурява добро настроение и тонус.

  • Портокали

Когато говорим за портокали, първите асоциации са за свеж цитрусов аромат и богатство от витамин С. Тези любими на всички плодове обаче осигуряват многобройни ползи за здравето ни:

  • Портокалите осигуряват фибри, предпазващи червата

Един среден портокал предлага около три грама фибри, 12% от препоръчителната дневна доза. Фибрите в портокалите поддържат храносмилателната функция, помагат за регулиране на кръвната захар и нивата на инсулин, засилват усещането за ситост и дори могат да допринесат за здравословния сън.

Почти два от трите грама фибри в един портокал са разтворими фибри. Доказано е, че този тип фибри помагат за намаляване на холестерола в кръвта и предотвратяват вътрешните коремни мазнини, наречени висцерални мазнини.

  • Портокалите имат високо съдържание на витамин С

Един портокал съдържа около 80% от дневната доза витамин С. Освен че поддържа имунната функция, това ключово хранително вещество помага за производството на колаген, намалява възпалението и повишава способността на тялото да използва мазнините като източник на енергия, както по време на физическа дейност, така и в покой. Твърде малкото количество витамин С в кръвта също е свързано с увеличените телесни мазнини и мерки на талията.

Витамин С помага за увеличаване на усвояването на желязото, което може да подобри наличността на кислород и да намали умората. Това е особено важно за жени в пременопауза, които губят желязо чрез менструация, и тези, които следват растителна диета, тъй като желязото се абсорбира по-малко от растителни източници. Витамин С също действа като антиоксидант, борещ се със стареенето и е необходим за възстановяването на ДНК и производството на серотонин – хормонът на щастието и съня.

  • Портокалите доставят други ключови хранителни вещества

Калият и фолиевата киселина са две допълнителни жизненоважни хранителни вещества, намиращи се в портокалите. Калият подпомага сърдечната функция и мускулните контракции и помага за поддържане на мускулната маса. Този минерал действа и като естествен диуретик за намаляване на кръвното налягане и противодействие на задържането на течности. Фолатът поддържа мозъка и нервната система и адекватните количества могат да помогнат за предпазване от депресия и проблеми с паметта. Портокалите доставят и по-малки количества калций, магнезий, витамин А и витамини от група В.

  • Портокалите са антиоксидантни шампиони

Флавоноидните антиоксиданти в портокалите осигуряват противовъзпалителни, антивирусни и антимикробни ползи. Те също така защитават от оксидативния стрес, който по същество представлява дисбаланс между производството на увреждащи клетките свободни радикали и способността на тялото да се противопоставя на негативните им ефекти.

  • Клементини

Клементината е хибрид между портокал и мандарина, създадена през далечната 1902 г. от френския отец Клемен, който е бил не само свещеник, но и отличен градинар. Най-ценени са корсиканските клементини, запазена марка на този регион, които са оранжево-червени на цвят и нямат семки.

Химичният състав на клементините е богат на всички витамини, особено от група В, витамин С, калий и много други. Не бива да се подвеждаме от сладкия им вкус, защото в тях няма много захар и този продукт не е висококалоричен. Поради факта, че съдържат толкова много ценни вещества, тези плодове се препоръчват на за хора със заболявания на стомашно-чревния тракт, като премахват проблема с храносмилането. Цитрусът е полезен при настинки, за общо укрепване на целия организъм и за имунната система. Сокът се използва за подобряване на метаболитните процеси, както и за събуждане на апетита. Витамините, съдържащи се в този плод, предпазват кожата от стареене и косата от преждевременно посивяване. В клементините се открива етерично масло, което има положителен ефект върху нервната система и се бори с депресиите и безсънието. Клементиновото масло има дерматологичен ефект. Често се използва за лечение на състояния като брадавици, белези, целулит, акне, стрии и себорея. Освен това може да направи кожата по-мека и нежна.

Състав

Съставки: Тръстикова захар*, портокал*(25%), клементин* (20%), мед*(10%), желиращ агент: пектин, концентриран лимонов сок*.

*Продукт от биологично земеделие.

Не съдържа: изкуствени подсладители, оцветители и консерванти.


Хранителен продукт, 220 g

Нето тегло: 220 g

Начин на употреба

Приложение: Идеален за закуска върху филийки хляб, бриош или палачинки!

Забележка: Съхранявайте в хладилник след отваряне и консумирайте в рамките на 15 дни.

Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида : Маркирани на опаковката.