1. Начало
  2. Добавки
  3. El Compra Jatoba Tee - Жожоба (кора), 100 g
El Compra

El Compra Jatoba Tee - Жожоба (кора), 100 g

  • Чаят от Жожоба съдържа ценни хранителни вещества и микроелементи, които указват ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.

34.90 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.70 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Чаят от жожоба, известен също като чай от дървосекач, се извлича от вътрешната кора на дървото жожоба, което расте в тропическите гори на Амазонка. На чая от жожоба се приписва силно ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.


Чаят от жожоба се отличава със следните ползи за здравето:

  • регулира холестерола;
  • подобрява силата на мускулите;
  • увеличава енергията;
  • понижава кръвното налягане.


Дървото жожоба често е наричано още кози орех, еленов орех, пигнут, дива леска, хининов орех и сив чемшир. Неговата родина е югозападната част на Съединените щати. Днес, жожоба се отглежда с търговска цел за производство на масло от жожоба, течен восъчен естер, извлечен от семената му, както и чай, който се извлича от вътрешната кора на дървото.

Жожоба /Simmodsia Chinensis/ представлява многогодишно тревисто растение, което наподобява дървесен храст. Може да оцелее почти във всякакви условия, но процъфтява най-добре в умерен климат и суха среда. Произлиза от Южна Калифорния, Аризона и Мексико.

Според редици фитотерапевти в челната редица на най-полезните лекарстени растения в света определено влиза дървото жожоба. Плодовете му, както и чаят направен от вътрешната кора на дървото, се отличават с редица ползи за човешкото тяло. Консумацията им помага за изчистване на организма от холестерин, подмладяване на клетките, премахване на шлаки, вредни метали, токсини и излишни течности. Чаят съдържа ценни хранителни вещества и микроелементи, които указват ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.

Плодовете на дървото жожоба съдържат значителен брой ценни минерали (калий, калций, магнезий, мед, цинк, желязо, кобалт, манган, фосфор, йод, и др.), сред които особено голямо количество на калия (250 мг / 100 г плод), който в медицината е познат като "минералът на сърцето". Съдържанието на витамин С в тях също е много висок - 18 пъти повече от лимона. Освен това, те съдържат и витамините А, В2 и Р.


Чаят от жожоба се препоръчва да се приготви по следния начин: 1 с.л. жожоба се поставя в 500 ml вряща вода за 2-3 минути. Оставя се да се запари и течността се прецежда. Може да се консумира горещ или студен.

Състав

Съставки: кора от Жожоба (Simmodsia Chinensis)

Нето тегло: 100 g

Начин на употреба

Начин на приложение: 1 с.л. жожоба се поставя в 500 ml вряща вода за 2-3 минути. Оставете да се запари и прецедете. Може да се консумира в горещо и студено състояние.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.