El Compra Jatoba Tee - Жожоба (кора), 100 g
- Чаят от Жожоба съдържа ценни хранителни вещества и микроелементи, които указват ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.
34.90 лв.
Закупувайки, добавяте 0.70 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Чаят от жожоба, известен също като чай от дървосекач, се извлича от вътрешната кора на дървото жожоба, което расте в тропическите гори на Амазонка. На чая от жожоба се приписва силно ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.
Чаят от жожоба се отличава със следните ползи за здравето:
- регулира холестерола;
- подобрява силата на мускулите;
- увеличава енергията;
- понижава кръвното налягане.
Дървото жожоба често е наричано още кози орех, еленов орех, пигнут, дива леска, хининов орех и сив чемшир. Неговата родина е югозападната част на Съединените щати. Днес, жожоба се отглежда с търговска цел за производство на масло от жожоба, течен восъчен естер, извлечен от семената му, както и чай, който се извлича от вътрешната кора на дървото.
Жожоба /Simmodsia Chinensis/ представлява многогодишно тревисто растение, което наподобява дървесен храст. Може да оцелее почти във всякакви условия, но процъфтява най-добре в умерен климат и суха среда. Произлиза от Южна Калифорния, Аризона и Мексико.
Според редици фитотерапевти в челната редица на най-полезните лекарстени растения в света определено влиза дървото жожоба. Плодовете му, както и чаят направен от вътрешната кора на дървото, се отличават с редица ползи за човешкото тяло. Консумацията им помага за изчистване на организма от холестерин, подмладяване на клетките, премахване на шлаки, вредни метали, токсини и излишни течности. Чаят съдържа ценни хранителни вещества и микроелементи, които указват ревитализиращ и енергизиращ ефект върху тялото.
Плодовете на дървото жожоба съдържат значителен брой ценни минерали (калий, калций, магнезий, мед, цинк, желязо, кобалт, манган, фосфор, йод, и др.), сред които особено голямо количество на калия (250 мг / 100 г плод), който в медицината е познат като "минералът на сърцето". Съдържанието на витамин С в тях също е много висок - 18 пъти повече от лимона. Освен това, те съдържат и витамините А, В2 и Р.
Чаят от жожоба се препоръчва да се приготви по следния начин: 1 с.л. жожоба се поставя в 500 ml вряща вода за 2-3 минути. Оставя се да се запари и течността се прецежда. Може да се консумира горещ или студен.
Състав
Съставки: кора от Жожоба (Simmodsia Chinensis)Нето тегло: 100 g
Начин на употреба
Начин на приложение: 1 с.л. жожоба се поставя в 500 ml вряща вода за 2-3 минути. Оставете да се запари и прецедете. Може да се консумира в горещо и студено състояние.Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!
Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.