
Dary Natury Стомашно-чревен тракт - Ангелика Био (корен), 100 g
- Корен от ангелика за успокояване напрежението в нервния стомах.
12.97 лв.
Закупувайки, добавяте 0.26 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Ангелика Био (корен) под формата на чай и спомага за укрепване на имунитета на организма, регулира храносмилането и чревната подвижност, а също така има релаксиращ ефект
Коренът от ангелика оказва отпускащо действие върху горната част на стомаха и тонизиращ ефект върху отпуснатите мускули, като тези, намиращи се в долната, транспортна област на корема. Лечебната пищялка, както още е известна ангеликата, регулира и производството на стомашна киселина, като в резултат на това, храносмилането може да бъде балансирано.
Здравословни ползи:
- Засилва двигателните и секретните функции на стомашно-чревния тракт;
- Намалява или напълно премахва негативните ферментационни процеси в човешките черва, като същевременно облекчава спазмите;
- Помага за възстановяване на стомашната лигавица след язви;
- Помага за възстановяване на функционирането на централната нервна система;
- Нормализира кръвното налягане;
- Служи като облекчаващо средство при усещане за пълнота и лек метеоризъм;
- Ефективно средство срещу киселини;
- Има карминативно действие, т.е. предотвратява образуването на чревни газове и помага за тяхното елиминиране;
- Ангеликата е добър диуретик и антисептик и може да се използва за лечение на болести на пикочните пътища;
- Стимулира дейността на бъбреците, помага при обща или периодична отпадналост и ревматизъм;
- Подобрява притока на кръв към периферните части на тялото, което от своя страна води до подобряване на кръвообращението;
- Има спазмолитично, газогонно, отхрачващо, противовъзпалително, диуретично и антибактериално действие.
Ангелика – произход и разпространение
Ангеликата /Angelica/, позната още като лечебна пищялка представлява двугодишно тревисто растение, което има изправено стъбло, достигащо височина 100-150 см. Във връхната си част стеблото е разклонено. Ангеликата цъфти през месеците юни-август. Билката расте из сенчести и влажни места, край реки и потоци.
В корена и коренището се съдържат етерично масло и терпени, ангелицин, валерианова киселина, лактон, остенол, остол, ангеликова киселина, архицин, бергаптен, императорин и др. Коренът е отличен източник на витамин В12, ниацин и фолиева киселина. В плодовете на ангелика се съдържат 17% тлъсто масло, до 1% етерично масло с феладрен, фелоптерин, бергаптен и др. Ангеликата е изключително полезна билка за здравето на стомашно-чревния тракт и храносмилателната система, може да се приема под формата на чай, като е по-добре да не се подслажда или да се добавя мед.
Състав
Съставки: Корен от ангелика (Angelica archangelica)**продукт от биологично земеделие
Нето тегло: 100 g
Начин на употреба
Препоръки за употреба: Залейте една чаена лъжичка с чаша вряща вода и оставете да ври около 10-15 минути.Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.