
Dary Natury Репички - Семена за кълнове Био, 30 g
- Семена за кълнове от репички за стимулиране на храносмилането и метаболизма.
9.26 лв.
Закупувайки, добавяте 0.19 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Кълновете от репички стимулират храносмилането и активират метаболизма. Те почти не съдържат калории и имат пикантен, леко лютив вкус, като дори могат да заменят пресния лук. Съдържат голямо количество витамин С и така подсилват имунната система на организма особено през зимата и ранната пролет. Освен това, кълновете от репички съдържат много сяра и повлияват положително върху състоянието на кожата, косата и ноктите. Богати са на витамини, минерали, антиоксиданти и хлорофил, окават благоприятен ефект върху човешкото здраве и предпазват от дегенеративни заболявания.
Здравословни ползи:
- Укрепват здравето на храносмилателната система;
- Помагат за насърчаване на потока на жлъчката, която подпомага разграждането на мазнините и подобрява храносмилането;
- Чудесен източник са на фолиева киселина, която насърчава сърдечно-съдовото здраве;
- Имат ниско съдържание на калории и подпомагат отслабването;
- Притежават реминерализиращи, антисептични и диуретични свойства;
- Подпомагат метаболизма;
- Грижат се за здравето на костите, ставите, мускулната тъкан, кожата, косата и ноктите;
- Поддържат здрава имунна система;
- Поради богатото съдържание на антиоксиданти, те се борят с оксидативния стрес и вредните последици от него;
- Детоксикират и освобождават кръвта от токсини и отпадъчни материали;
- Борят се с инфекциите и предпазват бъбреците;
- Чудесна добавка към салати и ястия.
Състав на репичките
В състава на репичките, както и кълновете от тях, можем да открием голямо количество витамини от група В, както и известни количества витамин С, което ги превръща в оръжие срещу настинки, вируси и грип.
Приемът на репички носи на организма жизненоважни вещества като калий, цинк, фосфор и фолиева киселина. Наличието на вода в състава им пък спомага за хидратирането на кожата. Консумацията на репички влияе благоприятно на стомаха и черния дроб.
Популярно свойство на репичките е пречистването на кръвта и зареждането ѝ със свеж кислород. Тези зеленчуци се препоръчват още при жълтеница, проблеми с пикочните пътища или при запек.
Репичките имат доказани антиоксидантни свойства. Отличават се с високо съдържание на диетични фибри. Богати са на растителни ензими, които помагат за по-доброто усвояване на протеините и засилват метаболизма.
Те съдържат изключително малко калории и мазнини, което ги прави отличен избор от хора, които целят да редуцират теглото си.
Състав
Съставки: семена от репички* 100%*продукт от биологично земеделие
Начин на употреба
Препоръки за употреба: В домашни условия кълновете се приготвят по следния начин: Вземете плоска чиния, постелете я с марля или друг водопоглъщащ материал. Върху марля се поръсват семена на един слой и се заливат с вода, за предпочитане преварена и хладка. Добавете вода, така че марлята да е винаги мокра. Поставете семената на топло и за предпочитане тъмно място. В зависимост от растителния вид кълновете се появяват след 2-4 дни. За груби семена, например грах, соя, нахут и др., или семена с черупки, например тиквени, слънчогледови, кълнове, нарязани преди консумация, а фините семена се използват цели.Съхранение: На сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.