1. Начало
  2. Добавки
  3. Artesania Agricola Джинджифил (тинктура) – при гадене и нарушено храносмилане - Jengibre Eco Plantis®, 50 ml
Artesania Agricola

Artesania Agricola Джинджифил (тинктура) – при гадене и нарушено храносмилане - Jengibre Eco Plantis®, 50 ml

  • Мощен имуностимулатор с изразено антивирусно, противовъзпалително и антиоксидантно действие. В подкрепа на стомашно-чревното здраве.

23.64 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.47 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Тинктура Джинджифил от серията Plantis® на испанската компания Artesania Agricola е глицериниран хидроалкохолен екстракт от джинджифил. Хранителната добавка подобрява здравето и жизнеността на организма. Джинджифилът се използва за насърчаване на доброто храносмилане и е естествен антиеметик, тъй като намалява чревните спазми и гаденето. Има способността да понижава холестерола. Повишава издръжливостта и виталността на организма в случай на преумора и изтощение.

Jenigbre Eco се произвежда от джинджифил, който се отглежда по методите на биологичното земеделие. Това гарантира неговото качество и високото съдържание на хранителни вещества.

Джинджифилът (Zingiber officinale) е голямо цъфтящо тревисто растение с разклонено коренище, което произхожда от Югоизточна Азия. Той е ценен в азиатската и индийската кухня заради своите кулинарни и лечебни свойства. В Китайската медицина се използва като ефективно средство срещу повръщане, настинка и кашлица, а в индийската медицина е стимулант на паметта, афродизиак и храносмилателен тоник.

Към ден днешен коренът от джинджифил има широко приложение. Използва се и като средство за профилактика на мигрена. Добавката подпомага храносмилането и намалява чревните спазми и гаденето. Има доказан ефект в борбата с грипа и настинките.

Многобройни проучвания показват, че джинджифилът и неговите съставки имат значителна роля в превенцията на заболявания чрез модулиране на генетични и метаболитни дейности.

В джинджифила присъстват множество активни съставки, включително терпени, фенолни съединения и олеорезин, наречена още джинджифилово масло.

Основни действия

  • антиоксидантно
  • противовъзпалително
  • хепатопротективно
  • противораково
  • антимикробно
  • антитуморно

Здравословни ползи

  • Съдържа гингерол, който има мощни лечебни свойства

Уникалният аромат и вкус на джинджифила идват от натурални масла в неговия състав - най-важното от тях се нарича джинджирол.

Джинджиролът е основното биоактивно съединение в джинджифила. Той е отговорен за голяма част от лечебните свойства на джинджифила. Химичното съединение има мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

  • Помага при гадене

Джинджифилът може да помогне за предотвратяване на различни видове гадене, включително гадене, свързано с химиотерапия, гадене след операция и сутрешно гадене при бременни жени.

  • Намалява нивата на кръвната захар и холестерола

Джинджифилът има мощни антидиабетни свойства. Понижава нивата на кръвната захар и подобрява различни рискови фактори за сърдечни заболявания при хора с диабет тип 2. Освен това джинджифилът може да доведе до значително намаляване на LDL (лошия) холестерол, общия холестерол и нивата на триглицеридите в кръвта.

  • Помага при лошо храносмилане

Джинджифилът ускорява изпразването на стомаха, което може да бъде от полза за хората с лошо храносмилане. Подтиска симптомите, свързани със стомашен дискомфорт.

  • Превенция срещу рак

Джинджифилът действа и като противотуморно чрез модулиране на генетични пътища като активиране на туморен супресорен ген. Терпеноидите и други съставки на джинджифила, подтискат растежа на някои видове ракови клетки.

Противораковите свойства се приписват и на гингерола, който се намира в големи количества в джинджифила. Изследванията показват, че джинджифилът може да бъде ефективен срещу рак на панкреаса, черния дроб, гърдата и яйчниците.

  • Подобрява мозъчната функция и да предпазва от болестта на Алцхаймер

Оксидативният стрес и хроничното възпаление могат да ускорят процеса на стареене и са предпоставка за развитие на различни заболявания, свързани с когнитивен спад.

Джинджифилът може да предпази мозъка от увреждане и може да подобри мозъчната функция.

  • Помага в борбата с инфекциите

Екстрактът от джинджифил може да инхибира растежа на различни видове бактерии. Той е ефективен срещу оралните бактерии, свързани с развитието на възпалителни състояния на венците като гингивит и пародонтит. Неутрализира и вируси, които причиняват респираторни инфекции. В голяма степен това се дължи на съединението джинджерол, което има мощни противовирусни и антимикробни свойства.

Състав

Съставки: Ароматен концентрат от джинджифил корен /Zingiber officinale L . /, хидроалкохолен екстракт от джинджифил /21% съдържание на алкохол/

Не съдържа: Глутен, лактоза.


Хранителна добавка, 50 ml

Нето тегло: 50 ml

Начин на употреба

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 15- 20 капки дневно, при нужда, разтворени в чаша вода. Не приемайте в неразреден вид! Разклатете добре преди употреба.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.