1. Начало
  2. Добавки
  3. Natural Factors Папая ензими с амилаза и бромелаин - Papaya Enzymes - При нарушено храносмилане, газове и подуване, 60 дъвчащи таблетки
Natural Factors

Natural Factors Папая ензими с амилаза и бромелаин - Papaya Enzymes - При нарушено храносмилане, газове и подуване, 60 дъвчащи таблетки

  • За нормалната функция на стомашно-чревния тракт и контрол върху възпалителните процеси.

19.13 лв. 9.78

+

Закупувайки, добавяте 0.38 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Иновативна натурална формула за добро храносмилане и поддържане на оптимален стомашно-чревен комфорт. Осигурява три висококонцентрирани ензима с природен произход – папаин (от папая), алфа-амилаза (от плесента Аспергилус, растяща върху ориза) и бромелаин (от ананас), подпомагащи разграждането на трите основни класа хранителни вещества – въглехидрати, липиди и протеини.

Основни ползи от Papaya Enzymes Chewable with Amylase and Bromelain

  • Засилва разграждането на трите основни класа нутриенти и увеличава бионаличността им в кръвта и тъканите.
  • Стимулира растежа и детоксикационните способности на пробиотичната чревна флора.
  • Облекчава симптомите, съпътстващи нарушеното храносмилане – газове, тежест, подуване, стомашно-чревни крампи и констипация.
  • Подпомага дейността на черния дроб.
  • Тъй като спомага за намаляване размера на макромолекулите (глутен, целулоза, алгинати, други въглехидрати и протеини) и облекчаване работата на имунната система в преработването им, потиска проявите на различни хранителни алергии.
  • Може да се включи в специални режими за детоксикация на лимфната система.

СПЕЦИФИКИ И СВОЙСТВА НА ЕНЗИМИТЕ В ПРОДУКТА

Папаин

Папаин или папая протеиназа I, е протеолитичен ензим от групата на цистеин протеазите. Изолира се от плодовете на тропическото растение Папая (Carica papaya) чрез изсушаване на плодовия латекс и последваща солубилизация и екстракция на ензима по патентован метод.

Папаин подпомага разграждането на протеините до олигопептиди и отделни аминокиселини. Проявява най-добър ефект върху храносмилането на богатите на аминокиселината цистеин храни – пилешко, агнешко, пуешко и говеждо месо; риба и миди; бобови варива (грах, леща, бакла); пълнозърнести храни (елда, киноа, кафяв ориз и булгур).

Папаин облекчава проявите на различни хранителни алергии чрез понижаване молекулния размер на протеините, върху които действа.

Установено е ползотворното действие на папаин при глутенова непоносимост, както и при синдрома на пропускливото черво, когато чревната лигавица е с повишена пропускливост за макромолекулите.

Алфа-амилаза

Амилазата (алфа-амилаза, получена от Aspergillus oryzae) е ензим, който разгражда нишестето и гликогена до олигозахариди, дизахариди и прости захари (глюкоза, малтоза). Човешката амилаза се секретира от слюнните жлези и от панкреаса, но при неправилно хранене с големи количества захарни изделия или зърнени храни, продукцията й често не съответства на нуждата от нея.

Амилазата е ценна добавка към диети, богати на нишесте (скорбяла) – хляб и зърнени храни (особено от бяло брашно), макаронени изделия, картофи, ориз, царевица и сладкарски изделия.

Амилазата има непряко отношение към натрупването на мазнини в организма – ускорява разграждането на въглехидратите до прости захари и глюкоза. Засиленият въглехидратен метаболизъм води до продуциране на повече енергия за клетките и възпрепятстване натрупването на мазнини в организма. Установено е, че хората, които дъвчат внимателно и продължително храната си, имат по-ниска склонност към затлъстяване от онези, които хапват бързо и основна роля за това има по-продължителният контакт на храната с амилазата.

Бромелаин

Ензимът бромелаин носи името на растението, от което е извлечен и представлява протеинов екстракт от стъблото и плодовете на ананаса (Ananas comosus).

  • Проявява ефективно антитромботично, противовъзпалително и противооточно действие.
  • Облекчава симптоматиката при тромбофлебит, ангина пекторис и отоци на крайниците.
  • Оказва муколитичен ефект върху слузестите секреции на горните дихателни пътища.
  • Проявява антиалергични свойства при астма.
  • Намалява възпалението на стомашната и чревната лигавица.
  • Потиска проявите на диарията, свързана с дисбактериоза.
  • Има синергично действие с папаин – приемани в комбинация, двата ензима улесняват храносмилането на богатите на протеини храни, дори и най-жилавите от тях. Подобреното разграждане на тези храни води до облекчаване дейността на черния дроб и стимулиране процесите на детоксикация от мазнини и холестеролови натрупвания.
  • Стимулира лимфния поток.

Дъвчащите таблетки Papaya Enzymes Chewable with Amylase and Bromelain са формулирани изцяло с натурални добавки – оцветител (оранжево – анато), антиоксидант (екстракт от амла) и ароматизатор (папая). Формулата е от растителен и плесенен произход и не съдържа животински / човешки продукти. Подходяща е за вегетарианците и за избягващите генно модифицирани продукти. Може да се използва профилактично или с терапевтична цел като допълнение или алтернатива на панкреатина.

Състав

Съставки: В 1 табл.: Дн. доза/ 3 табл.:
Папаин /Carica papaya/ (плод)

17.75 mg/ 300,000 USP*

53.25 mg/ 900,000 USP

Амилаза /Aspergillus oryzae/

20 mg/ 416.6 UD*
60 mg / 1249.8 UD*

Бромелаин /Ananas comosus/

2.25 mg / 32,000 PU*
6.75 mg / 96,000 PU

Начин на употреба

Приложение: Храносмилателните ензими Папаин, Амилаза и Бромелаин допринасят за поддържане на нормалното функциониране на храносмилателната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 таблетка 1-3 пъти дневно, по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.