1. Начало
  2. Добавки
  3. Panificio Battacone Pane Carasatu Integrale – Тънък хрупкав хляб от Сардиния от пълнозърнеста твърда пшеница, 250 g
Panificio Battacone

Panificio Battacone Pane Carasatu Integrale – Тънък хрупкав хляб от Сардиния от пълнозърнеста твърда пшеница, 250 g

  • Богат на фибри и подходящ за спазващи диетични режими.

70.32 лв.


Описание

Pane Carasatu Integrale е версия на прочутия Pane Carasatu (Carasau) - един от кулинарните символи на остров Сардиния, любим на милиони италианци, които се наслаждават на типичните за Ботуша вечерни аперитиви. Отличително негово качество е богатството от фибри, тъй като е произведен от пълнозърнесто брашно от твърда пшеница.

Пълнозърнестият грис е по-груб и с по-едри кехлибарени зрънца, съдържащи фибрите от триците във обвивката на пшеницата. Той е богат на въглехидрати, протеини, фибри, минерали като натрий, калий, желязо, калций, фосфор, витамини от В-група.

Pane Carasatu Integrale – Тънък хрупкав хляб от Сардиния от пълнозърнеста семолина (брашно от твърда пшеница) е за търсачите на оригинални вкусове от миналото, за любителите на автентични рецепти, предавани от поколения, за любителите на вкусната и полезна храна, която се грижи за доброто здраве и тонус на тялото. Именно за тях пекарната Battacone създава Pane Carasatu Integrale – тънък и подходящ за консумация по всяко време. Независимо дали ще го хрупате за закуска, докато пиете сутрешния си чай или кафе, ще залъжете с него глада, докато работите пред компютъра, ще го сервирате заедно с вкусни разядки или колбаси и сирена, пакетът с тънки кори хляб ще ви осигури удобство и наслада, особено ако спазвате балансирана диета на хранене.

Малко история

Pane Carasatu е типична храна за остров Сардиния от дълбока древност. Свидетелства за консумацията му се откриват още от Бронзовата епоха.

Това е много тънък плосък хляб - някои биха могли да го нарекат крекер - който традиционно се е приготвял от майките и жените на овчарите, които с месеци отсъствали от дома, докато пасат стадата си по хълмовете. Те го консумирали с наденица или сирене, потапяли го в мляко, за да се рехидратират, поливали го с мед и конфитюр.

Защо е полезен пълнозърнестият грис от твърда пшеница

  • Характеризира се с висока калорийна стойност, осигурява бавно освобождаване на глюкоза в кръвта и съответно дълготрайна енергия.
  • Регулира теглото и не води до напълняване. Дава продължително усещане са ситост и притъпя пристъпите на глад.
  • Не съдържа холестерол и може да се консумира от хора със сърдечно-съдови проблеми.
  • Регулира храносмилането и чревната дейност – фибрите намаляват времето за транзит на храната през червата, увеличават фекалната маса, улеснявайки дефекацията. Помагат при състояния като лениви черва и запек.
  • Препоръчва се при високо кръвно, диабет, проблеми с холестерола.

Предложение за сервиране:

Вземете лист Pane Carasatu Integrale. Разчупете го на едри парчета. Подправете със стрит чесън, зехтин и сол и леко запечете на включен горен реотан на фурната. Сервирайте с подходящи сирена (типично този хляб се сервира с овче сирене „Пекорино“) или колбаси. Гарнирайте с маслини и каперси.

Състав

Съставки: грис от твърда пшеница 65%, вода, сол, мая.


Хранителни стойности: В 100 g:
Енергийна стойност
1538 kJ-363 kcal

Мазнини 1,9 g
от които наситени 0,4 g
Въглехидрати 71 g
от които захари
0,5 g

Фибри 5,1 g
Протеини 13 g
Сол 1,3 g
Нето тегло: 250 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Вариантът на Карасату хляб с пълнозърнесто брашно e посветен на тези, които търсят най-селските и древни вкусове; това е хляб, особено богат на фибри и защитни вещества, които носят значителни ползи за тялото, идеален за тези, които внимателно следват балансирана диета.

Съхранение: След отваряне се препоръчва продуктът да се съхранява в херметически затворена опаковка и да се консумира в рамките на 15 дни. Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина. Не излагайте на пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.