Pamako Pane Carasatu Guttiau Smart - Тънък, двойно препечен хляб от остров Сардиния, 400 g
- Всяка глътка вино се нуждае от…своето хрупкаво хлебче със сол и зехтин..
13.42 лв.
Описание
Ако се странствали из приказната Италия и сте се любували на плажовете на лазурната Сардиния, не може по време на някой от типичните за Ботуша аперитиви привечер да не сте опитали Pane Carasatu – прочутия тънък като хартия хляб, хрупкав и апетитен, гарниран с прошуто крудо, някакъв местен колбас, овче сирене Пекорино“, чери домати, маслини….Идеалната хапка за всяка чаша искрящо вино.
Може би сте си мечтали за подобен хляб и в кухненския шкаф у дома, за да съберете роднини и приятели на приятна раздумка около масата.
Добрата новина е, че Pane Carasatu вече се предлага и у нас и може да усетите неговата „музика“ - италианците неслучайно го наричат carta da musica – толкова е хрупкав, че създава „музикален“ шум при дъвчене, толкова е фин, че прилича на хартията на музикалните партитури.
Pane Carasatu Guttiau е от линията Smart на пекарната Battacone от остров Сардиния. Той е популярен и обичан вариант на хляба Pane Carasatu, но в него има добавен превъзходен местен зехтин и поръска от сол. С фина текстура, наричан „сардински крекер“, той e неустоимо апетитен. Рецептата му се предава от поколения, от времето, когато овчарите на острова са изпращани далеч от дома си с торби сух Pane Carasatu, за да задоволят глада си от полезна и засищаща храна, докато пасат стадата по хълмовете. Тази традиция не е прекъсната и до днес, а Pane Carasatu е един от символите на кухнята на Сардиния.
Pane Carasatu от серията Smart e е хляб с правилна правоъгълна форма, в практичен иновативен по-малък формат, подходящ за консумация по всяко време на деня - и в къщи, и навън. Препоръчва се за лека закуска. Не се налага да чупите големите листове препечен хляб.
Защо е полезен
- Двойно препечен е, а не пържен
- Притежава голяма хранителна стойност.
- Съдържа 56 % само висококачествен пшеничен грис (семолина). Това е едро смляно "брашно", получено от твърда пшеница. Най-вече се използва в италианската кухня за приготвянето на паста. Семолината има златист цвят, ароматът й е мек и земен. Приготвените с нея ястия са с отлично качество.
- Брашното семолина е богато на фибри, желязо, магнезий, витамини от група В.
- Съдържа истински зехтин „Екстра върджин“, супер храна със силно антиоксидантно действие, една от тайните на средиземноморската диета.
Вкусно предложение
Вземете един лист Pane Carasatu и поставете върху него тънък резен прошуто крудо и гарнирайте с прясна моцарела и каперси. Сервирайте с вино от сортовете „Пино ноар“, „Сира“ или „Мерло“, за да изпъкнат по-добре вкусовете.
Да ви е сладко!
Състав
Хранителни стойности: в 100 gЕнергийна стойност 1890 kJ / 450 kcal
Мазнини 17 g
от които наситени 2,4 g
Въглехидрати 61 g
от които захари
0,4 g
Фибри 4,1 g
Протеини 11 g
Сол 1,3 g
Нето тегло: 400 g
Начин на употреба
Препоръки за употреба: Вариантът на Карасату хляб със зехтин e посветен на тези, които търсят най-селските и древни вкусове; това е хляб, особено богат на защитни вещества, които носят значителни ползи за тялото, идеален за тези, които внимателно следват балансирана диета.Съхранение: След отваряне се препоръчва продуктът да се съхранява в херметически затворена опаковка и да се консумира в рамките на 15 дни. Съхранявайте на хладно и сухо място, далеч от източници на топлина. Не излагайте на пряка слънчева светлина.
Годност и партида: Маркирани на опаковката.