Dary Natury Тръстикова захар с метличина - Био, 150 g
- За подслаждане на напитки, десерти и сладкиши.
12.22 лв.
Закупувайки, добавяте 0.24 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Комбинация от органична тръстикова захар с люспи от метличина от органични плантации
Характеризира се с красив и уникален външен вид и билков аромат, който придадава уникален характер на ястията. Препоръчва се като добавка към сладкиши, десерти и напитки.
Здравословни ползи от метличината и тръстиковата захар:
-
Метличината има много добро диуретично, жлъчегонно и апетитовъзбуждащо действие;
-
Метличината помага при чернодробни заболявания, проблеми с бъбреците и пикочните пътища, лекува отпадналост след дълга болест;
-
За разлика от цвеклото, тръстиковата захар съдържа 20 пъти повече калий, 10 пъти повече желязо и 85 пъти повече калций;
-
Тръстиковата захар съдържа витамини от група В, които подобряват метаболизма и осигуряват нормалното функциониране на цялото тяло;
-
Тръстиковата захар има бавни въглехидрати и не причинява значителна вреда;
-
Подсладителят с тръстикова захар доставя въглехидрати, необходими за синтеза на специални хормони, без които повечето биологични процеси не могат да функционират нормално;
-
Грижи се мозъкът и нервната система функционират по-добре;
-
Нормализира кръвното налягане;
-
Подобрява и регулира метаболизма;
-
Отстранява шлаките от тъканите;
-
Подобрява храносмилането;
-
Стимулира работата на черния дроб и далака;
-
Стабилизира работата на сърдечно-съдовата система.
Какво представлява растението метличина?
Метличината /Centaurea/ представлява красиво растение с ярко сини цветове. Позната е под наименованията злъчка, синчец, соколче или карамфилче. Покрита е с бодливи съцветия, а освен със сини багри, има видове с бяла до кафява окраска. Разпространена е в Европа и средиземноморските страни. Всички видове метличина се размножават чрез семена. Те са гладки и овални, а на върха имат четчица от власинки, които спомагат тяхното летене. Семената се засяват март-април. Метличината се развива много добре на пряка слънчева светлина. Почвата трябва да бъде лека, плодородна и отцедлива.
Цветовете на растението съдържат антоциани, а в състава на метличината са открити още флавоноиди, микроелементи, слузни вещества, горчивия гликозид центарун, съдържа някои соли на манган и калий.
Билката се използва при лошо храносмилане, безапетитие, магарешка кашлица, ангина, чернодробни и жлъчни заболявания, възпаление на бъбреците, възпаление на очите, стомашни и кожни проблеми и други.
Състав
Съставки: В 100 g :Енергия
1554 kJ / 366 kcal
Мазнини
0.00 g
От които наситени
0.00 g
Въглехидрати
91.0g
Захари
90.0g
Белтъчини
0.2 g
Сол
0.1 g
Съставки: тръстикова захар* 90%, метличина* 10%.
*продукт от биологично земеделие
Нето тегло: 150 g
Начин на употреба
Препоръки за употреба: За подслаждане на храни и напитки.Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.