1. Начало
  2. Добавки
  3. Dary Natury Черно кафе с Чага Био, 200 g
Dary Natury

Dary Natury Черно кафе с Чага Био, 200 g

  • Напитката е по-мека алтернатива на обикновеното кафе с кремообразна текстура и наситен вкус.

26.32 лв.

+

Закупувайки, добавяте 0.53 лв. към вашата лоялна сметка

Описание

Този продукт на Dary Natury e oтлична комбинация от чага, известна още като брезова гъба, с висококачествено класическо черно кафе

Съставките са добити от биологично земеделие. Напитката е по-мека алтернатива на обикновеното кафе с кремообразна текстура и наситен вкус. Към кафето може да се добави сметана, мляко или захар на вкус.

Черно кафе

Черното кафе предотвратява натрупването на холестерол, помага за преодоляване на депресия, подобрява кръвообращението в мозъка. Противно на общоприетото схващане, че черното кафе повишава кръвното налягане, напитката има диуретично действие и понижава кръвното налягане.

Кафето е предпочитано заради несравнимия си вкус и ярък тонизиращ ефект.

Съдържанието на витамини и антиоксиданти в него са от полза за следните процеси в организма:

Симулиране на мозъчната дейност. Качествените зърна кафе са богати на антиоксиданти, поддържат здравето на мозъка и подобряват дейността на невротрансмитерите, които предават мозъчните сигнали. Ежедневната консумация на смляно кафе се свързва с намален риск от развитие на заболявания като Алцхаймер и Паркинсон;

Намаляване на риска от развитие на диабет. Множество проучвания доказват, че пиенето на 4 до 6 чаши кафе на ден може да намали риска от развитие на диабет тип 2 с 30-35%. Данните са получени в сравнение с прием до максимум две чаши дневно. Безкофеиновото кафе има същия ефект;

Подобряване на когнитивната функция. Кафето активира областите на мозъка, отговорни за паметта и вниманието;

Кафето има голям ефект върху състоянието на сърцето и кръвоносните съдове, като укрепва невронните връзки и повишава общия жизнен тонус.

Чага

Чагата, известна и като брезова гъба, принадлежи към семейство Hymenochetes, клас Basidiomycetes и отдавна се използва в народната медицина. Чагата достига до 50 см в диаметър и до 15 см на дебелина. Тези гъби могат да растат до 20 години и да тежат от два до пет килограма. Брезовата гъба съдържа водоразтворими пигменти, полизахариди, агарикова и хумоподобна чага киселини, органични киселини - оксалова, оцетна, ванилова, мравчена, липиди, стероидни вещества: ергостерол, ланостерол и инотодиол, както и лигнин, целулоза, свободни феноли, кумарин, флавоноиди, целулоза, пеуцеданин, смоли и др.

Благодарение на богатия си химичен състав, чагата има широк спектър от полезни свойства, включително:

  • Укрепване на стените на кръвоносните съдове;
  • Намаляване на нивата на кръвната глюкоза;
  • Нормализиране на метаболизма;
  • Противовъзпалително действие;
  • Диуретичен ефект;
  • Активиране на метаболитните процеси в мозъчните тъкани;
  • Благоприятен ефект върху далака и черния дроб;
  • Ускоряване на регенерацията на клетките, което допринася за подмладяването на тялото;
  • Подобряване на ендокринната система;
  • Помощ на тялото в борбата с инфекциозни заболявания;
  • Нормализиране на чревната микрофлора;
  • Премахване на отоци и възпаление;
  • Подобряване на храносмилането, тъй като регулира производството на жлъчка, която разгражда храната.

Състав

Съставки: черно кафе* 70%, чага (Fungus betulinus)*30%.

*продукт от биологично земеделие.


Нето тегло: 200 g

Начин на употреба

Препоръки за употреба: Залейте 1-2 чаени лъжички кафе с гореща вода. Може да добавите сметана, мляко или захар на вкус.

Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: маркирани на опаковката.