Carandini Балсамов оцет Antonio Invecchiato Био, 250 ml
- Отлежал балсамов оцет от Модена с киселинност 6%, балансиран сладко-кисел вкус и устойчив аромат.
130.50 лв.
Закупувайки, добавяте 2.61 лв. към вашата лоялна сметка
Описание
Antonio Aceto Balsamico di Modena IGP Invecchiato Biologico Carandini е отлежал балсамов оцет от Модена с киселинност 6%, балансиран сладко-кисел вкус и устойчив аромат
Престоял поне три години в дървени бъчви до достигане на перфектна плътност, той е подходящ както за сладки, така и за солени ястия. Продукт с многобройни ползи, който подобрява храносмилането, подкрепя сърдечно-съдовото здраве и метаболитните процеси.
Основни ефекти на балсамовия оцет от Модена върху човешкия организъм:
-
Мощен антиоксидант, който намалява осидативния стрес и предпазва клетките от увреждане и преждевременно стареене.
-
Подобрява ефективността на храносмилателните процеси, насърчава перисталтиката и облекчава дискомфорта след хранене, подуване, усещане за тежест и други.
-
Улеснява редукцията на теглото.
-
Съдейства за нормализиране високите стойности на кръвната захар и инсулина.
-
Благоприятства кръвообращението, еластичността и проходимостта на кръвоносните съдове.
-
Способства за контрол на холестерола и профилактиката на сърдечно-съдови заболявания, мозъчен инфаркт, болест на Алцхаймер.
-
Поддържа нервната система и настроението.
-
Грижи се за здравето и красивия външен вид на кожата.
Действие на полезните вещества в балсамовия оцет от Модена
Балсамовият оцет е богат на редица полезни вещества като антиоксиданти, полифеноли, флавоноиди, витамини и минерали, които благоприятстват сърдечната функция, подобряват имунитета, насърчават релакса и поддържат баланса и младостта на кожата. Антиоксидантите са натурално средство за борба със свободните радикали и преждевременното стареене на клетките, стимулират имунната система и допринасят за физическата издръжливост.
Също така балсамовият оцет е изключително полезен за сърцето и кръвоносните съдове. Помага за регулиране нивата на холестерола, понижава опасността от образуване на тромби, подобрява кръвообращението и транспортирането на кислород до клетките.
Този божествен еликсир има и естествени пробиотични свойства. Той насърчава растежа на пробиотични бактерии, които правят храносмилането по-пълноценно, нормализират повишения апетит и помагат за облекчаване на подуването и дискомфорта след хранене. За разлика от обикновения оцет, балсамовият има специфична кремообразна текстура, която го прави отличен заместител на излишна мазнина в ястията. По-малкият прием на калории и благотворното му влияние върху метаболитните процеси, влияе положително на нивата на кръвната захар и инсулина и улеснява редукцията на теглото.
Предимства и приложение на балсамов оцет Antonio Aceto Balsamico di Modena IGP Invecchiato Biologico
Балсамов оцет Antonio Aceto Balsamico di Modena IGP Invecchiato Biologico е представител на златната серия на италианската компания Carandini. Създаден по традиционна рецепта, съчетала опита на поколенията с новите постижения в областта, той гали небцето с богат, балансиран сладко-кисел вкус, достоен за кухнята на най-видните кулинари. Неговата формула се базира на концентрирана гроздова мъст и винен оцет от устойчиво земеделие, с контрол на зреенето и бавно стареене в дървени бъчви за период от най-малко 3 г. Превъзходният му аромат и идеална плътност се комбинират перфектно с различни видове месо, риба, зеленчуци и сирене и го превръщат в неустоима добавка за сладолед и плодове.
Състав
Хранителна стойност: В 100 ml:Енергия
1614 Kj/ 380 kcal
Мазнини
0.0 g
От които наситени
0.0 g
Въглехидрати
90.7 g
От които захари
75.9 g
Протеин
0.8 g
Сол
< 0.04 g
Съставки: Варена гроздова мъст, винен оцет (6% киселинност).
Съдържа: Сулфити.
Не съдържа: ГМО, глутен.
Нето тегло: 250 ml
Начин на употреба
Препоръки за употреба: Подходящ за овкусяване.Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от пряка слънчева светлина.
Годност и партида: маркирани на опаковката.